Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ τάξης στο Α.Π.Θ. και στο ΠΑ.ΜΑΚ.




  

     Και εφέτος πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Μαρτίου η Γ΄ τάξη Θεωρητικής κατεύθυνσης του σχολείου μας την καθιερωμένη, πλέον, επίσκεψη στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Παρά το γεγονός ότι ο καθηγητής που θα μας ξεναγούσε αρρώστησε και παρέμενε κλινήρης στην οικία του, εντούτοις η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε. Ο φιλόλογος κ. Φανιάδης ανέλαβε την ξενάγηση και, αφού μας ανέφερε λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τη Σχολή και τα τμήματά της, επισκεφθήκαμε αρχικά τη βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού τμήματος, που στεγάζεται στην Παλιά Σχολή. Εκεί είχαμε την...

ευκαιρία να συζητήσουμε με την υπεύθυνη και να λύσουμε απορίες μας. Στη συνέχεια περάσαμε από το κεντρικό αμφιθέατρο και συνεχίσαμε την ξενάγηση στο νέο κτήριο της Σχολής. Πιο συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε στο υπόγειο του κτηρίου τις αίθουσες ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ, στις οποίες είδαμε πολλά γλυπτά και ανάγλυφα που τα πρωτότυπά τους βρίσκονται στις προθήκες διαφόρων μουσείων τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού.
Είναι η επίσκεψη αυτή μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές τη Σχολή. Κάποιοι ίσως σύντομα να φοιτούν σ’ αυτή, κάτι που το ευχόμαστε σε όλες και όλους!
Μαθητές από τις άλλες κατευθύνσεις πραγματοποίησαν επισκέψεις είτε στο Βιολογικό είτε στη Φυσικομαθηματική σχολή είτε στο ΠΑ.ΜΑΚ.