Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ…



ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ

Μόνο σαν πρόκληση μπορούμε να πάρουμε, τα δημοσιοποιημένα κείμενα σε τοπικά ΜΜΕ, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα και Στέργιου Καστόρη. Που λίγο ή πολύ, σαν καλοί αστοί πολιτικάντηδες που είναι, μας...

λένε και θέλουν να πείσουν για αυτό, ότι έσωσαν το συνταξιοδοτικό και το σύστημα ασφάλισης. Και λίγο πολλή μας κάνουν και χάρη, αφού κατάφεραν με το νομοσχέδιο που ψήφισαν, μαζί με αυτό της φορολογικής αφαίμαξης του λαού, ότι δήθεν τα επόμενα χρόνια, όλοι οι Έλληνες θα παίρνουν συντάξεις.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο χάρηκαν και οι ενώσεις των εργοδοτών, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, άλλες εργοδοτικές ενώσεις του κεφαλαίου, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, η ΕΚΤ με το νέο ασφαλιστικό στην Ελλάδα, από την συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ). Γιατί είχαν την αγωνία αν θα καταφέρουν να πάρουν συντάξεις οι Έλληνες εργαζόμενοι.
Σαν δεν ντρέπεστε κυρία και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζεται χιλιάδες φτωχούς συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ, να πάνε στα 400 και 350 με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τους εξαθλιώνεται. Και εδώ συμφώνησαν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ με την υπογραφή τους στο τρίτο μνημόνιο. Που μιλάτε για την ασφάλιση και της συντάξεις, λες και είναι λογιστικό θέμα και όχι ο μόχθος και ο ιδρώτας του εργαζόμενου λαού και αξιώνεται να σας λένε και <<αριστερούς>>.
Τα λεφτά της ασφάλισης δεν είναι τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο, από λεφτά των εργαζομένων. Είναι υπεραξία που διαμορφώνει ο εργαζόμενος στην γραμμή παραγωγής, εκεί που μοχθεί και ιδρώνει και παράγει τον πλούτο. Για αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της ασφάλισης με εξισώσεις και λογιστικούς υπολογισμούς. Γιατί το πρόβλημα της ασφάλισης είναι θέμα πρώτα πολιτικό και βαθιά ταξικό, αν θέλεις να αντιμετωπίσεις το ζήτημα από την σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.
Αν δεν μιλήσεις και δεν παλέψεις να γυρίσουν τα λεηλατημένα δις ευρώ, αποθεματικά των ταμείων, από το κεφάλαιο, το κράτος, με ευθύνη κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Τότε έχεις και εσύ συνθηκολογήσει και συνεχίζεις στην ίδια πεπατημένη με στόχο την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης όπως αξιώνουν μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες, Ε.Ε. . Αυτό κάνετε με περίσσιο θράσος βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και με τους πρηγούμενους.
Γιαλαντζί αριστεροί και πουλημένοι είστε και όχι από τώρα, από χρόνια. Αφού κάποιοι από εσάς, χρόνια είχατε δούναι και λαβείν με το σύστημα και την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και τα κέρδη του.
Αποδομείτε και δίνετε το τελειωτικό χτύπημα στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, συνέχειας των πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Και εσείς καμώνεστε και κομπάζετε υπέρ αυτής της πολιτικής.
Λέτε στον εργαζόμενο, ότι πρέπει να σας ευχαριστήσει κιόλας, που στα γεράματα δεν θα τον αφήσετε να πεθαίνει της πείνας, αφού θα παίρνει για σύνταξη, ένα επίδομα –φιλοδώρημα των 250 με 300 ευρώ.
Και ξανά ντροπή σας, όχι τόσο για αυτά που ψηφίζεται εις βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά κυρίως που τον κοροϊδεύεται με αυτά που λέτε, δεν τον σέβεστε και τον αντιμετωπίζεται σαν ιθαγενείς.
Ποιος εργαζόμενος σήμερα θα μπορέσει να παρουσιάσει δικαίωμα, πλήρης συνταξιοδότησης, όταν στην αγορά εργασίας υπάρχουν εκατοντάδες ευέλικτες μορφές απασχόλησης, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση και άλλα πολλά μοντέλα απασχόλησης που αξιώνουν εργοδότες, καπιταλιστές. Αφού πρόκειται για φθηνούς εργαζόμενους και συμφέρει τους εργοδότες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους, να προσλαμβάνουν τέτοιους εργαζόμενους, με αυτές της σχέσεις εργασίας .
Ποιος θα μπορέσει να χει δικαίωμα συνταξιοδότησης, όταν η ανεργία σπάει κόκαλα και όποια δουλειά χάνεται με πλήρες εργασιακά μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν αντικαταστάτε και ξεφεύγει κάποιος, κάποια, για λίγο από την ανεργία, αντικαταστάτε με προσωρινή εργασία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η με προγράμματα απασχόλησης που επιδοτείται ο εργοδότης η με τα γνωστά 5μηνα κοινωφελούς εργασίας η τα γνωστά VOUCHER ?
Με αυτή την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Αγορά εργασίας που καθορίζουν οι μεγαλοεργοδότες – κεφαλαιοκράτες, μέσο του πολιτικού τους προσωπικού στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας που εσείς δεν αμφισβητείται στρατηγικά . Λέτε κυρία και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σώσατε της συντάξεις και όλοι οι Έλληνες από δω και πέρα θα παίρνουν σίγουρα σύνταξη ? Και επειδή δεν πιστεύω ότι είστε τόσο αφελείς, πιστεύω όμως ότι είστε ψεύτες και είστε ψεύτες.
Τσιμουδιά για το σύστημα παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που είναι ξεχαρβαλωμένο και διαλυμένο και ο ασφαλιζόμενος έχει υποβαθμισμένο σύστημα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό δεν βλέπω να το συμπεριλαμβάνεται στις τοποθετήσεις σας, το αποκόβεται εσκεμμένα από το σύστημα ασφάλισης και μιλάτε μόνο για της συντάξεις, λες και ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει ώστε να χει κάποια ιατρική περίθαλψη, προστασία, αυτός και η οικογένεια του, άμα συμβεί κάτι στον εργάσιμο βίο. Τίποτε δεν λέτε για τα θέματα προστασίας της μητρότητας, για το φάρμακο που οι φτωχοί συνταξιούχοι βάζουν όλο και πιο πολύ το χέρι στην τσέπη τους για τα φάρμακα τους.
Και να μην μιλήσουμε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, αγρότες, κτηνοτρόφους, που τριπλασιάσατε της εισφορές τους, την ώρα που δεν μπορούσαν να πληρώσουν με το προηγούμενο καθεστώς. Τους διαλύεται εντελώς, τους λέτε ουσιαστικά να τα παρατήσουν, να κατεβάσουν ρολά. Έτσι σώσατε της συντάξεις του Ελληνικού λαού;
Εξαπατάται συστηματικά τον Ελληνικό λαό, κάνετε το άσπρο, μαύρο και βαφτίζεται συνεχώς το ψάρι, κρέας. Σε αυτό και στο ότι είστε οι καλύτεροι διαχειριστές για λογαριασμό του κεφαλαίου και της Ε.Ε., έγκειται και η επικινδυνότητας σας, για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού.
Ο λαός ένα δρόμο έχει να ακολουθήσει και είναι η δική του εναλλακτική. Αυτός της λαϊκής οργάνωσης και πάλης, της ταξικής συσπείρωσης, της λαϊκής – κοινωνικής συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
Κανένα μέτρο και από αυτή την κυβέρνηση και από της προηγούμενες δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν στην συνείδηση του λαού και κυρίως ότι πάρθηκαν μέτρα για να σωθεί η χώρα. Πάρθηκαν για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να ανακάμψουν, μέσα από το τσάκισα των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, λαϊκών, κοινωνικών, δικαιωμάτων.
Ο δρόμος της λαϊκής πάλης, σήμερα, πρέπει να εμποδίσει στην εφαρμογή αυτών των μέτρων που φτωχαίνουν και εξαθλιώνουν τον λαό, αγώνες μαζικοί, μαχητικοί, ταξικοί. Να διεκδικήσουμε σήμερα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, προστασία των ανέργων, να προστατέψουμε δικαιώματα, κατακτήσεις. Και παράλληλα ανοίγουμε τον δρόμο για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας εξουσίας .
Τον δρόμο της Εργατικής – Λαϊκής εξουσίας, αποδεσμευμένη από την ληστρική Ε.Ε., που θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, όπου με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, θα υποτάσσει την παράγωγη στις σύγχρονες κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες και όχι στα κέρδη των μονοπωλίων.
Αυτό είναι το σύγχρονο και ρεαλιστικό σήμερα για την κοινωνική πρόοδο, λαϊκή ευημερία, για τα λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα και όχι να λες ότι στο σύστημα του καπιταλισμού, μπορεί να ευημερούν και τα κέρδη των μονοπωλίων και να ευημερούν τα λαϊκά – κοινωνικά δικαιώματα.
Αυτό είναι ουτοπικό σήμερα και όχι αν οι λαοί πρέπει να παλέψουν στην βάση της κοινωνικής αναγκαιότητας, για μια άλλη μια κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , κοινωνική καταπίεση, φτώχεια, πόλεμους.

Σαββίδης Παναγιώτης