Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Στις 15 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνδιάσκεψη του νέου φορέα



Άννα Διαμαντοπούλου: Θα ανανεώσουμε την ιστορία της παράταξης

Ο στόχος δεν είναι ένα κόμμα μπαλαντέρ του ενδιάμεσου χώρου, δηλώνει σε συνέντευξή της η Άννα Διαμαντοπούλου όπου αποδέχθηκε ότι προετοιμάζεται ένας νέος φορέας - προοδευτικός πόλος, απέναντι στον συντηρητικό, σε μια εποχή που οι έννοιες αριστερά - δεξιά έχουν χάσει το παλαιό νόημα τους.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι...





μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για ενιαία κεντροαριστερά και έχουν αποτύχει τονίζει ότι «αυτή η προσπάθεια θα καρποφορήσει γιατί δεν θέλει να διαλύσει αλλά να συνθέσει. Δεν θέλει να πάει απέναντι στην ιστορία της παράταξης αλλά να την ανανεώσει».

Σε ότι αφορά το Νομό Πιερίας έχει γίνει γνωστό ότι με τον νέο φορέα είναι σε τηλεφωνική συζήτηση τουλάχιστον ένας πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και ένας πρώην πολιτευτής. Μάλιστα την ημέρα των Χριστουγέννων έγινε μια συνάντηση στην Κατερίνη και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου φορέα. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στη Λάρισα, μετά στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη και μέσα στο Φλεβάρη θα γίνει η συνδιάσκεψη στην Αθήνα, όπου θα ανακοινωθεί το νέο όνομα και οι ιδρυτικές υπογραφές. Από την παραπάνω εξέλιξη προκύπτει ότι ο πρώην κραταιός χώρος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει σπάσει στα τέσσερα. Ένα μικρό ποσοστό παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά. Ένα μικρό ποσοστό προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Ένα μεγάλο ποσοστό προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα μεγάλο ποσοστό έμεινε άστεγο. Αυτός είναι ο λόγος που άλλα στελέχη επιθυμούν συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, άλλα στελέχη επιθυμούν συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και άλλα στελέχη επιθυμούν την ίδρυση αυτόνομης Δημοκρατικής παράταξης.

Στην φωτογραφία η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου με τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Παπανικολάου.