Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ…


ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πέρασαν δυο εβδομάδες, που οι ναζί της "χρυσής αυγής" με τον υπόδικο βουλευτή Λαγό, έστησαν ένα ακόμα σόου, για να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, "αντιδρώντας" στην φοίτηση μικρών προσφυγόπουλων σε δημοτικό σχολειό του Περάματος. Από... 
 
 
 
  

 
 
 
 
την πρώτη στιγμή, από εκείνη ακριβώς την ημέρα, αντέδρασαν έντονα γονείς, εκπαιδευτικοί, για την παρουσία των ναζί στο δημοτικό σχολείο.

Μια πολύμορφη δραστηριότητα αναπτύχθηκε ενάντια στον ναζισμό – φασισμό, στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και μισαλλοδοξία, από εκείνη την ημέρα στο Πέραμα, με πρωτοβουλίες εργατικών σωματείων , της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, της συντονιστικής επιτροπής σχολείων Γυμνασίων – λυκείων Περάματος, άλλων φορέων. Δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που δεν έτυχαν την ανάλογη προβολή που θα έπρεπε από τα αστικά ΜΜΕ ( Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ). Γιατί άραγε?

Δεκάδες σχολεία σε όλη την χώρα υποδέχτηκαν μικρά προσφυγοπούλα σε σχολεία για την μόρφωση τους. Ταλαιπωρημένα μικρά παιδιά, που γλύτωσαν από της βόμβες και δεν θαλασσοπνίχτηκαν στις θάλασσες και σήμερα ζουν εγκλωβισμένα εδώ, στην Ελλάδα, με απόφαση της Ε.Ε. και την συναίνεση της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), αξιώνουν το αυτονόητο που είναι στην τελική και δικαίωμα τους. Να μορφωθούν.

Σχολεία όπως στο Κερατσίνι, στο Περιστέρι, στην Λάρισα , την Θεσσαλονίκη, στο Πέραμα, υποδέχτηκαν αγωνιστικά, μαζικά, αυτά τα παιδιά, κόντρα στις ρητορείες ρατσιστικού μίσους, ψεμάτων και ανορθολογικών επιχειρημάτων.

Αυτά τα παιδιά δεν ευθύνονται για τίποτα, είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, όπως και οι οικογένειες τους και πρέπει να αγκαλιαστούν από τον Ελληνικό λαό.

Τα αντανακλαστικά του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να λειτουργούν με όρους αναμονής και παθητικότητας και να γίνονται βορά εκμετάλλευσης από τους ναζί και τους φασίστες. Ο φασισμός, ο ναζισμός, οι αντιδραστικές, αποκρουστικές τους θέσεις, δεν έχουν χώρο στην Ιστορία του Ελληνικού λαού. Καταδικάστηκαν, πολεμήθηκαν, γιατί πάντα ήταν απέναντι από της έγνοιες και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Ο ναζισμός και φασισμός γονιμοποιούνται στο έδαφος της ιστορικής λήθης, όταν ξεχνάμε την ιστορία μας, στην αμάθεια και λαϊκή δύστυχα. Αυτά εκμεταλλεύονται και ρίχνουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο μέσα στον λαό και εμφανίζονται σαν φίλοι του.

Οι φασίστες δρούνε με προσωπεία, πίσω από της μάσκες τους κρύβετε το μοχθηρό τους πρόσωπο που εχθρεύεται τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

Η στρατηγική τους είναι ενταγμένη μέσα στο σύστημα, για αυτό στηρίζονται από δυνατά οικονομικά συμφέροντα. Δρούνε υπονομευτικά και προβοκατόρικα, με στόχο να βάζουν εμπόδια στην ταξική ενότητα των εργαζομένων, στην λαϊκή συμμαχία με άλλα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα, στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε., που τους εξοντώνουν, για να ανασηκωθούν τα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών , των μονοπωλίων.

Η λαϊκή οικογένεια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, μόνο κέρδος θα έχουμε σαν κοινωνία και να μάστε περήφανοι για αυτό και όχι να ουρλιάζουμε παρασυρόμενοι, ότι τα παιδιά στοχεύουν στον εξισλαμισμό μας, ότι έχουν αρρώστιες και άλλα φαιδρά επιχειρήματα, που δεν αρμόζoυν στο ιστορικό DNA μας, σε αυτό που συμβολίζουμε σαν πολιτισμός, σαν λαός.

Όταν καταρρέουν τα επιχειρήματα των ναζιστών της << χρυσής αυγής >> και πάσης φύσεως φασιστών, τότε θυμούνται τα προβλήματα στα σχολεία, την ταξικότητα, για να προωθήσουν από άλλο δρόμο τον ρατσιστικό τους λόγο.

Και εδώ είναι υποκριτές και λένε ψέματα, αφού ποτέ δεν στήριξαν έναν μαθητικό – εκπαιδευτικό αγώνα, για τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, από την υποχρηματοδότηση και όχι μόνο. Ούτε μια επερώτηση δεν έκαναν στην βουλή για τα προβλήματα στα σχολεία και της ελλείψεις και παράλληλα χλεύαζαν, την πλειοψηφία των κινητοποιήσεων των μαθητών.

Λένε με σκωπτικό ύφος και περίσσια υποκρισία, γιατί δεν τα στέλνουν τα προσφυγόπουλα στην Εκάλη, στις περιοχές των πλουσίων ( ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ?.....ΤΡΥΚΙΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΟ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ).

Όταν αυτοί οι ίδιοι, μέσα από το πρόγραμμα τους, στηρίζουν την ταξικότητα στην κοινωνία και προβάλλουν το αστικό ιδεολόγημα, καπιταλιστές και λαός, μπορούν μονιασμένοι, μέσα από την ταξική συνεργασία, να ζουν αρμονικά στην κοινωνία.

Δηλαδή, παραβλέπουν της νομοτέλειες της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, που έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μέσα από τη αγορά της εργατικής δύναμης με σκοπό το κέρδος, αφού η εργασία παραμένει εμπόρευμα .

Συσκοτίζουν αυτές της αντικειμενικές λειτουργίες της καπιταλιστικής οικονομίας, που υποτάσσουν τον εργαζόμενο λαό , στις αξιώσεις και στους στόχους του κεφαλαίου, που παραμένουν ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής και έχουν στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Από αυτή την σκοπιά η <<ταξική συνεργασία>>, είναι μια απάτη που σερβίρουν οι φασίστες και οι ναζί, διαιωνίζοντας έτσι το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης, που θα επιτρέπει να υπάρχουν Εκάλες, Παλιά ψυχικά, Κηφισιές, εκεί που ζουν τα αφεντικά τους, που υπακούουν σαν πιστά σκυλιά.

Για αυτό είναι υποκριτές και ψεύδονται όταν μιλάνε γιατί δεν στέλνουν τα προσφυγόπουλα εκεί, που δεν συντρέχει κανένας λόγος για αυτό, γιατί δεν είναι θέμα σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν, γιατί δεν είναι πρόβλημα να φοιτούν μικρά προσφυγοπούλα σε σχολειά για να μορφώνονται.

Το πρόβλημα υπάρχει μονό στα νοσηρά μυαλά των φασιστών και στην αμάθεια και τον φόβο αυτών που παρασύρονται από της φασιστικές κραυγές.

Η πολιτική είναι ταξική εις βάρος του λαού και αυτή πρέπει να χτυπηθεί συνολικά από τον λαό, με όρους ταξικής σύγκρουσης, ρήξης, ανατροπής. Και ας αφήσουν οι ναζί της << χρυσής αυγής >> τα προπαγανδιστικά τους πυροτέχνημα και τρυκ, για να προωθήσουν της αντιδραστικές, αποκρουστικές, ρατσιστικές τους θέσεις.

Το Πέραμα, το Κερατσίνι, το Περιστέρι, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη δείχνουν τον δρόμο. Απομονώνουμε του ναζί της << χρυσής αυγής >>, υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα κόντρα στην ιστορική λάθη, στο ρατσιστικό μίσος.

Ο αγώνας αυτός είναι αναπόσπαστος αγώνας, ενάντια στις πολιτικές φτωχοποιήσης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, αφού ίδιοι είναι οι θύτες, για τον ίδιο σκοπό, που ρημάζουν με βόμβες και πολέμους της χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο και δημιουργούν της στρατιές των προσφυγών και μεταναστών.

Είναι οι καπιταλιστές και τα μονοπώλια, που για τα κέρδη τους τσακίζουν δικαιώματα, λαούς και κράτη. Ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία, ενάντια στα μονοπώλια και τους καπιταλιστές, είναι ο δρόμος μας.