Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες»


Την Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας, την ημέρα της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου, διάλεξε το ΔΣ της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες» να κόψει την πίτα του για τη νέα χρονιά.Μια μέρα με βαθύ συμβολισμό για τη γυναίκα και για την Ελληνίδα! Η Πρόεδρος κα. Φωτεινή Φλογέρα δήλωσε οτι... 









«η ημέρα που η εκκλησία μας τιμά την μητέρα και την μητρότητα είναι ξεχωριστή για εμάς. Κορυφαία στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας είναι η στιγμή που γίνεται μητέρα. Η αγάπη και η αφοσίωση δίχως όριο,οι αγωνίες και οι κόποι της, η συμβολή της σε αυτό που είναι ο καθένας μας, το τελευταίο αποκούμπι και η καταφυγή μας, μας γεμίζουν με αισθήματα άπειρης ευγνωμοσύνης. «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» αναφέρει ο Οδυσσέας Ελύτης! Για τη νέα χρονιά ευχόμαστε Υγεία, Αισιοδοξία και Ελπίδα.

 
Από αριστερά στη φωτο 'Το ΔΣ της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες» κ. Ρούλα Βαβατσούλα, κ. Δήμητρα Κακαμούκα, κ.Φωτεινή  Φλογέρα, κ. Τζένη Μελετίδου, κ Έλενα Δασκαλοπούλου, η κ. Μαρία Κριθάρα και η κ. Χάιδω Παπαχατζή.


Η  Παναθηναική Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ιδρύθηκε το 1983. Σκοπός της οργάνωσης είναι, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κοινωνική προσφορά σε θέματα ισότητας, υγείας, περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της γυναίκας στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο και η αναβάθμιση, η προστασία και η βοήθεια στην οικογένεια! Σήμερα απαριθμεί περί τα 8000 μέλη στο δίκτυο παραρτημάτων που καλύπτουν ολη την Ελληνική Επικράτεια αλλά πλέον και όλο τον κόσμο με παραρτήματα σε όλες τις Ηπείρους. Για την επίτευξη των στόχων της η Παναθηναϊκή:
  • Συνεργάζεται με κυβερνητικούς Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Φορείς και Οργανώσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο.Η.Ε. κλπ.) σε κεντρικό επίπεδο ή τοπικά μέσω των παραρτημάτων της καθώς και με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
  • Συμμετέχει σε Διεθνή Δίκτυα και FORUM του Ο.Η.Ε. στο Πεκίνο για τις γυναίκες, Ευρωπαϊκο Λόμπι Γυναικών E.W.L.
  • Οργανώνει Συνέδρια, Ημερίδες και εκδίδει το Περιοδικό «Σύγχρονη Ελληνίδα».
  • Υλοποιεί Προγράμματα Εθνικά και Ευρωπαϊκά.
  • Συμβάλλει στον Κοινωνικό Διάλογο για τα γυναικεία θέματα συνεισφέροντας με την πολυετή εμπειρία της.
Το Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες», συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παραπάνω δράσεις.