Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τα Οπτικά Ανδρεάδη σας ενημερώνουν για τη χρήση μαλακών φακών επαφής σε παιδιά


Οι μαλακοί φακοί επαφής μπορούν να συνταγογραφηθούν με ασφάλεια σε παιδιά και εφήβους, χωρίς αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών σε... 

 
 
 
 
 
σύγκριση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη.  



Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος των προβλημάτων ασφάλειας από τη χρήση μαλακών φακών επαφής μπορεί να είναι μικρότερη σε νεαρά παιδιά σε σύγκριση με τους εφήβους, σύμφωνα με τη μελέτη της Optometry and Vision Science, της επίσημης εφημερίδας της Αμερικανικής Ακαδημίας Οπτομετρίας. «Την περασμένη δεκαετία, αυξήθηκε το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση φακών επαφής σε παιδιά», δήλωσε ο Mark Bullimore από το Πανεπιστήμιο του Οθωμετρικού Κολλεγίου του Χιούστον στις ΗΠΑ.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυεστιακοί φακοί επαφής μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της εξέλιξης της κοντινότητος (μυωπία) στα παιδιά. Οι φακοί επαφής μπορούν επίσης να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής στα παιδιά και τους εφήβους. Η Bullimore διενήργησε μια εκτεταμένη ανασκόπηση της έρευνας για τον εντοπισμό προηγούμενων μελετών σχετικά με την ασφάλεια μαλακών φακών επαφής για παιδιά και εφήβους.

Η ανάλυση επικεντρώθηκε σε σημάδια πιθανής φλεγμονής / λοίμωξης που ονομάζεται «φλεγμονώδη φαινόμενα του κερατοειδούς». Παρόλο που αυτά τα γεγονότα είναι συνήθως ήπιες, περίπου το 5% είναι μια σοβαρή λοίμωξη που ονομάζεται μικροβιακή κερατίτιδα.

Τα δεδομένα προήλθαν από εννέα μελέτες, σε 1.800 χρήστες φακών επαφής ηλικίας από 7 έως 19 ετών. Από την ανάλυση των συγκεντρωμένων δεδομένων από τις μελέτες διαπιστώθηκε χαμηλό ποσοστό επιπεφυκτικών συμβάντων του κερατοειδούς: 136 συμβάντα ανά 10.000 χρόνια.

Μια μεγάλη αναδρομική μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό αυτών των συμβάντων ήταν μικρότερο στα νεότερα παιδιά: 97 ανά 10.000 χρόνια σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, σε σύγκριση με 335 ανά 10.000 χρόνια σε εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών.


πηγή lenshop.gr

https://lenshop.gr/post/134-h-chrisi-malakon-fakon-epafis-se-paidia-lenshop