Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλίτσα: Έμεινε 20 λεπτά ζωντανός, θαμμένος στο χιόνι. Ποιος ήταν ο άτυχος σκιέρ - BINTEO

 
Τραυματισμένος σοβαρά στον αυχένα, θαμμένος κάτω από το χιόνι, ο 30χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης, πάλεψε για 20 λεπτά να κρατηθεί στην ζωή, πριν νικηθεί από την παγωνιά.

Το... 

 
 
 
 
ταξίδι στην πατρίδα από το Λουξεμβούργο, προκειμένου να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του και φίλους, κατέληξε σε τραγωδία.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σωρό του άτυχου άνδρα, «είχε κάκωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, εξάρθρημα συγκεκριμένα και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας, γιατί έμεινε πολλή ώρα θαμμένο μέσα στο χιόνι».

Η παρέα του Απόλλωνα, μόλις χτυπήθηκε από τη χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα, προσπάθησε να εντοπίσει τον φίλο της, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο Ψαρουδάκης εντοπίστηκε δίπλα σε ένα δέντρο, χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Γρεβενών, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Θρήνος για τους συγγενείς του Απόλλωνα Ψαρουδάκη

Η μεγάλη αγάπη για τα χιόνια και το snowboard και μία λάθος απόφαση ήταν αυτά που έκοψαν τόσο νωρίς και τόσο άδικα το νήμα της ζωής του Απόλλωνα Ψαρουδάκη. Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του ενώ ο πατέρας του είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (29.12.2017), οι γονείς του έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Συντρετριμμένοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Απόλλωνας Ψαρουδάκης: Τα ταξίδια και τα όνειρά του

Όπως έλεγε ο ίδιος στις διαδικτυακές του σελίδες, σκοπός της ζωής του ήταν ο γύρος του κόσμου και η γνωριμία με νέους ανθρώπους. Του άρεσαν τα παγωτά και να τρέχει με κλειστά τα μάτια. Ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ και θετική ενέργεια όπως έλεγαν ορισμένοι από εκείνους που τον γνώριζαν.

Στον ελεύθερο χρόνο του συνήθιζε να μαγειρεύει, να κάνει σέρφινγκ και όπως γράφει να ονειρεύεται και να περπατά ξυπόλητος. Τα πιο συναρπαστικά πράγματα που είχε κάνει σύμφωνα με τον ίδιο: «ένα ταξίδι με την μηχανή στα χωριά του βόρειου Βιετνάμ, όπου έζησε με τους ντόπιους και ένα ταξίδι στην Ιρλανδία για σερφ τον χειμώνα όπου κοιμόταν σε τροχόσπιτο χωρίς θέρμανση για έναν μήνα».

Ο Απόλωνας Ψαρουδάκης αγαπούσε και τη μουσική. Δήλωνε φαν του Μπομπ Ντίλαν και των Led Zepelin. Η ζωή του όμως ήταν τα ταξίδια

Η πλατφόρμα που του άνοιγε νέους ορίζοντες

Από το 2011 ήταν μέλος διαδικτυακής πλατφόρμας για να συναντά ανθρώπους. Στο περίφημο CouchSurfing που είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών φιλοξενίας, με κατά προσέγγιση 1.4 εκατομμύρια μέλη σε 231 χώρες και αυτόνομες περιοχές. Σύμφωνα με το Alexa Internet είναι σήμερα η πιο συχνά επισκεφθείσα υπηρεσία φιλοξενίας στο Ιντερνέτ, με κατά μέσο όρο περισσότερες από 30 εκατομμύρια ημερήσιες επισκέψεις τον Ιούλιο του 2008.

Μετά την εγγραφή, η οποία είναι δωρεάν, τα μέλη έχουν την επιλογή να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφίες για τον εαυτό τους και για την υποδομή διανυκτέρευσης που προσφέρεται. Όσο περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από ένα μέλος, αυξάνουν τις πιθανότητες ότι κάποιος θα βρει αυτό το μέλος αρκετά αξιόπιστο ώστε να γίνει οικοδεσπότης ή φιλοξενούμενός του.

Η κατ΄οίκον φιλοξενία είναι απολύτως θέμα συμφωνίας ανάμεσα στον οικοδεσπότη και τον φιλοξενούμενο, καθώς και η διάρκεια, η φύση της , όπως επίσης και οι όροι για την παραμονή του φιλοξενούμενου οι οποίοι κατά κανόνα καθορίζονται εκ των προτέρων για την διευκόλυνση και των δύο μερών. Χρηματικές συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται εκτός κάτω από συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. ο φιλοξενούμενος μπορεί να πληρώσει τον οικοδεσπότη για τα γεύματα). Μετά την χρήση της υπηρεσίας τα μέλη μπορούν να αφήσουν δημόσιες σε θέα συστάσεις σχετικά με τον φιλοξενούμενο ή τον οικοδεσπότη τους.