Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία


Ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης


Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά να εθελοτυφλεί προσπαθώντας ασθμαίνοντας να επιβάλει τη δική της ατζέντα, η συνεχιζόμενη κατάρρευση της αγοράς, η σταθερή αποεπένδυση, η αύξηση των δεικτών ανεργίας και η καθημερινότητα του Έλληνα στο σύνολό της, δεν της το επιτρέπουν.

Αν...




υπολογίσει κανείς και τη δυστυχή συγκυρία της χώρας να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στη συνεπή διατήρηση ενός “Status quo” στις γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής, τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι το 2018 εκπέμπει εκλογικά σήματα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει στείλει μηνύματα σε ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πιθανή και αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών και έτσι θα δώσει ο ίδιος το εναρκτήριο λάκτισμα, πραγματοποιώντας περιοδείες, ξεκινώντας μάλιστα από τη Μακεδονία.

Αμέσως μετά τον εορτασμό των Φώτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Πιερία, δίδοντας έτσι ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, φέρνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προ των ευθυνών της για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα, το οποίο -δυστυχώς- δεν είναι ικανή να διαχειριστεί.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει πως αποτελεί προϋπόθεση η συμφωνία και κοινή θέση των κυβερνητικών εταίρων, προκειμένου να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, άλλως τίθεται αυτονόητα θέμα δεδηλωμένης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της περιοδείας αναμένεται να προχωρήσει και στις πρώτες εξαγγελίες των κεντρικών θέσεων του κόμματος, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από ένα «σοκ» ιδιωτικών επενδύσεων, η μείωση της φορολογίας και ο εξορθολογισμός των δεικτών της, ενώ αναμένονται και οι πρώτες θέσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη, τη στήριξη των νέων ανθρώπων και των πιο αδύναμων πολιτών.

Λευτέρης Μωυσιάδης
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας




Φώτο από την τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.