Υλικά συνταγής
για τη μηλόπιτα
Διαδικασία συνταγής
για τη μηλόπιτα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκος αυγού
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- για τη γέμιση
- 1½ - 2 μέτρια μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- ½ φλιτζ. καρυδόψιχα
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα με την καρυδόψιχα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας και τοποθετούμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου ομοιόμορφα τη γέμιση.
- Χτυπάμε τον κρόκο και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα για να κολλήσει. Κλείνουμε γυρνώντας όλες τις πλευρές προς τα πάνω.
- Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε τη σφολιάτα είτε σε ταψάκι με λαδόκολλα είτε σε μικρή φόρμα για κέικ για να κρατήσει το σχήμα της πάλι με λαδόκολλα.
- Κάνουμε 5-6 χαρακιές κατά πλάτος στο φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που μας περίσσεψε και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- Αφήνουμε λίγο να σταθεί και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη