Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Γαύρος τηγανητός με ταραμοσαλάτα


ΥΛΙΚΑ

Για το πανάρισμα:

  • 500 γρ γαύρος
  • 180 γρ σκληρό αλεύρι
  • 180 γρ καλαμποκάλευρο  

 
 
 
  • 90 γρ σιμιγδάλι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την ταραμοσαλάτα:

  • 500 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 75 γρ. ταραμά λευκό
  • 70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. νερό (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.


2. Ρίχνουμε το γαύρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τον παναρισμένο γαύρο μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.

3Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι το ψάρι αναπτύσσει μια ωραία κρούστα και δε διαλύεται.

4. Για την ταραμοσαλάτα: Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ.

5. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6. Ενώ το μπλέντερ βρίσκεται σε λειτουργία προσθέτουμε, με τη βοήθεια της ειδικής υποδοχής, το ηλιέλαιο σιγά – σιγά με ροή κλωστής.

7. Τέλος, αν κριθεί απαραίτητο, προσθέτουμε νερό ώστε να ρυθμίσουμε την υφή.

#tsoulotip: Για ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο πανάρισμα και λίγο ξύσμα από λεμόνι.

ΠΗΓΗ