Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Στρατηγός Κωσταράκος απο την Χίο: Θα πολεμήσουμε μόνοι μας


Με κεντρική ιδέα την πεποίθηση ότι έτσι κι αλλιώς ανήκουμε σαν χώρα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια (κατά τον πιο φυσιολογικό τρόπο) και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

 
 
 
 
και ότι η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώκει με σοβαρότητα και εύστοχες ενέργειες πάντα να ωφελείται η χώρα μας απ’όλα τα θετικά (σε θέματα εθνικής ασφάλειας και οικονομίας) που εξασφαλίζει η συμμετοχή μας σ’ αυτή, κάτι που δεν το κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τα τελευταία τέσσερα χρόνια…

‘Όπως είπε σχεδόν απερίφραστα, κυρίως ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, π. Πρόεδρος Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης Μιχαήλ Κωσταράκος που μίλησε για θέματα εθνικής ασφάλειας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χίου και του Ιδρύματος Konrad Adenauer με γενικό τίτλο »Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, το κλειδί για μια κυρίαρχη Ευρώπη», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 6 Μαρτίου 2019 στις 6μ.μ.

Στην ίδια εκδήλωση-συνάντηση-συζήτηση, ήταν επίσης ομιλητές, ο Σωτήρης Ντάλης Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Jepoen Kohls από το Ίδρυμα Konrad Adenauer, Greece Office.

Οι εξειδικευμένοι ομιλητές ανέπτυξαν και ανέλυσαν ζητήματα λειτουργίας ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξήγησαν πώς αυτά σχετίζονται με τα θέματα της εθνικής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Ο Jepoen Kohls από το Ίδρυμα Kοnrad Adenauer (που είναι ένα γερμανικό πολιτικό ίδρυμα, που φέρει το όνομα του πρώτου Καγκελάριου της Γερμανίας και εργάζεται διεθνώς επιδιώκοντας το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και και των λαών για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση), τόνισε ότι οι επικριτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης της καταλογίζουν ότι εξαφανίζει την εθνική ταυτότητα των λαών και την υπόστασή τους, ενώ εκείνη κάνει ακριβώς το αντίθετο ενισχύοντας δηλαδή τα κράτη μέλη μέσα από την Ευρωπαϊκή συνεργασία και αλληλοστήριξη.

Ο Σωτήρης Ντάλης Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου θύμισε στο κοινό, ότι η αιματοβαμένη Ευρωπαϊκή Ήπειρος με το τέλος των δεινών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ανέπτυξε και δημιούργησε το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξασφαλίσει την ειρήνη και την απρόσκοπτη ευημερία στους ανθρώπους και τους λαούς που την κατοικούν.

Με το ίδιο περίπου σκεπτικό δημιουργήθηκε τότε και το ΝΑΤΟ (αυτή ήταν η ιδέα ασχέτως πως το βλέπουμε σήμερα μέσα από τους πολέμους, τις δραστηριότητές του και τις διεθνείς εξελίξεις και συγκυρίες…δηλαδή η δουλειά του είναι να εξασφαλίζει την ειρήνη μέσα από την κοινή άμυνα των συμμαχικών χωρών).



Τέλος ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος καταθέτοντας τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του στα θέματα της Εθνικής Ασφάλειας, μέσα από τις υπεύθυνες θέσεις του στον Ελληνικό Στρατό (αλλά και από ασκήσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ) και στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι κυρίως εξ’ ανατολών και ότι οι Τούρκοι, που δεν γαλουχήθηκαν με Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και Ελληνορωμαϊκή και Χριστιανική φιλοσοφία, δεν καταλαβαίνουν από διαλόγους και διαπραγματεύσεις και περνάνε αμέσως στη δράση και τη Στρατιωτική βία.

Αν η Ευρώπη κινείται με τις λογικές »σούπερ- μάρκετ» με τιμές φιξ στα προϊόντα, εκείνοι ξέρουν το »παζάρι» για να ανεβοκατεβάζουν τις τιμές αναλόγως, όταν »αγοράζουν» φτηνά…κι όταν »πουλούν» ακριβά.

Πρόσθεσε προς το τέλος της ομιλίας του, ότι ναι υπάρχουν προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ (είμαστε ακρίτες της φύλαξης των συνόρων της Ευρώπης, αλλά δεν είμαστε του ΝΑΤΟ γιατί υπάρχει και η Τουρκία και σηκώνει Βέτο σε Ελληνοτουρκικές διενέξεις), αλλά παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Δυτική Συμμαχία, είναι ένα προνομιακό πεδίο δράσης και υποστήριξης για την Ελλάδα.

Σημείωσε όμως, ότι σε περίπτωση πολέμου, εμείς και μόνο εμείς θα πολεμήσουμε για τα σύνορά μας, κανένας Γάλλος και κανένας Γερμανός και οπωσδήποτε κανένας άλλος Ευρωπαίος πολίτης δεν θα ‘ρθει να πολεμήσει και να σκοτωθεί για την πατρίδα μας, αν και η Ευρωπαϊκή λογική και πολιτική οδεύει προς έναν κοινό Πανευρωπαϊκό Στρατό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χίου Γιάννης Ξενάκης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, πολιτευτές του νησιού μας και ενεργά, γνωστά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρώην Δήμαρχος Πέτρος Παντελάρας, πολίτες της Χίου, καθώς επίσης μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:/www.alithia.gr