Υλικά (για 5 μερίδες)
- 13 πατάτες κομμένες στα 8 κομμάτια (με τη φλούδα)
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. σκόρδο λιωμένο
- 2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσουν οι πατάτες για 10 λεπτά.
- Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε για λίγο στην άκρη.
- Τοποθετήστε το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2- 3 λεπτά.
- Στραγγίστε το λάδι σε ένα σουρωτήρι και περιχύστε με αυτό τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τις πατάτες ώστε το λάδι να πάει παντού και μεταφέρετέ τες σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.
- Ψήστε για περίπου 30- 35 λεπτά χωρίς να τις ανακατέψετε καθόλου.
- Εν συνεχειά με την βοήθεια μιας εύκαμπτης σπάτουλας, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
- Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου- δενδρολίβανου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με μαϊντανό.