Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Εκπαιδευτικοί στους καιρούς του κορονοϊού


  




   Κάποιοι συνάδελφοι μας αποκάλεσαν καραγκιόζηδες, ως μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του τσουβαλιάσματος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας να θυμίσουμε ότι η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, αν και πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές, εκπροσωπείται στο...




Δ.Σ. με 2 απλά μέλη, αφού έτσι αποφάσισαν οι κομματικές παρατάξεις, που έτσι κι αλλιώς πρωταγωνιστούν στο θέατρο σκιών, που παίζεται στο συνδικαλιστικό μας όργανο.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. τις συγκαλεί ο Πρόεδρος, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 2 μήνες, χωρίς επίσημη δικαιολογία, αν και υποθέτουμε ότι ο κορονοϊός έχει τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο ατρόμητους συνδικαλιστές, που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους κρυμμένοι πίσω από τις κομματικές μάσκες.

Ωστόσο, συνεδριάσεις μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως, σύμφωνα με το παράδειγμα του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε., του υπουργικού συμβουλίου ή ακόμα και αυτής της ίδιας της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Στο σχετικό αίτημα που υποβάλαμε, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Αντί συνεδρίασης όμως, το Προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. επιλέγει να αποστέλλει σε καθημερινή βάση στα email των σχολείων κείμενα και ανακοινώσεις της Ο.Λ.Μ.Ε., δηλαδή αποφάσεις των ίδιων κομματικών παρατάξεων, που εκπροσωπούνται και στο Δ.Σ. της δικής μας Ε.Λ.Μ.Ε. Αλλά οι αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε., ως γνωστό αποτελούν αποτέλεσμα συνδιαλλαγής και δεν εκφράζουν υποχρεωτικά και όλους εμάς τους υπόλοιπους, που δεν φρόντισε να μας ρωτήσει κανείς.

Επομένως, όσοι βιάστηκαν να μας τοποθετήσουν στην ίδια παράγκα, καλά θα κάνουν να στρέψουν τα βέλη τους στους κομματικούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ, οι οποίοι έχουν από καιρό αποκτήσει την ανοσία της αγέλης.

Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι η επιστροφή στα σχολεία, όταν αυτή συμβεί, να πρέπει να συνοδεύεται από όλες εκείνες τις εγγυήσεις, που θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα. Όλα τα σενάρια, που διαρρέουν είναι για γέλια κα για κλάματα ταυτόχρονα. Διπλοβάρδιες, σπάσιμο τμημάτων, μικρότερες διδακτικές ώρες κλπ δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών θέλουμε να συγχαρούμε όλους εσάς, τους συναδέλφους μας, που στην δύσκολη αυτή συγκυρία, παρά τις απίστευτες δυσκολίες, την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, την ανύπαρκτη κατάρτιση και την απουσία της πολιτείας, δεν λυπηθήκατε ούτε κόπο ούτε χρόνο και σταθήκατε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι οι μήνες, που προηγήθηκαν δεν ήταν περίοδος διακοπών.

Ευχόμαστε σε όλους καλό κουράγιο στο έργο σας.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών