Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το email-απάτη που παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της ΕΛΑΣ - Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην «ανοίγουν» το μήνυμα


 



     Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μια νέα απάτη που έκανε την εμφάνιση της η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί το όνομα του... 
 




Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην «ανοίγουν» το συγκεκριμένο mail και να το διαγράφουν αμέσως.

Τι αναφέρει για το μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.