Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ





     Συνεδρίασε η Ν.Ε Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 29/4.Στην συνεδρίασε συμμετείχε το μέλος της Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Καλαμαρά και το μέλος της Κ.Ε Γ.Χαιλατζίδου.

Στην...




διάρκεια της συνεδρίασης ενημερώθηκαν τα μέλη της ΝΟΕΑ από την βουλεύτρια Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και την συντονίστρια Δ.Αρίσση για τις τηλεδιασκέψεις με τους παραγωγικούς φορείς της Πιερίας ,τα συμπεράσματα αλλά και το κλίμα που επικράτησε.

Τα μέλη της ΝΟΕΑ αναφέρθηκαν:

· αρχικά στην μη τήρηση από την Κυβέρνηση των υπεσχημένων, όσον αφορά τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, εργαζομένων, επιστημόνων κ.α.

Ενδεικτικά:

- μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος των 800 € και μη καταβολή σε μεγάλο μέρος των δικαιούχων ακόμη και μέχρι σήμερα,

- μη καταβολή του ποσού των 600 € (χωρίς να έχει δικαιολογηθεί γιατί δεν τους καταβάλλεται το ποσό των 800 €, αλλά μειωμένο) στη συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων,

- το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, που, αφού η Κυβέρνηση την ακύρωσε άρον άρον, δεν έχει διευκρινίσει αν θα «αποζημιώσει» τις κύριες πλατφόρμες και αν θα αποζημιώσει τα ΚΕΚ και τους εργαζόμενους σ’ αυτά.

· Σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω, στην στήριξη με τεράστια ποσά των φίλα διακείμενων ΜΜΕ

- με 20 (11 + 9) εκ. ευρώ για την προώθηση της καμπάνιας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ

- με 21 εκ. ευρώ, «χαρίζοντάς» τους την ετήσια δόση της χρήσης της τηλεοπτικής τους άδειας.

· Στη μη ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρόλο που αυτός ήταν ο στόχος της γενικής καραντίνας.

· Συνακόλουθα, στην τεράστια ανασφάλεια, την αγωνία και την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα που επικρατεί σε παραγωγικούς φορείς, αλλά και στους πολίτες της Πιερίας, τόσο στο πεδίο της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την άρση των περιοριστικών μέτρων χωρίς σχέδιο, χωρίς δεδομένα για την πανδημία στο γενικό πληθυσμό (χωρίς tests), χωρίς να έχει οχυρωθεί το σύστημα υγείας σε περίπτωση γενικής αύξησης των κρουσμάτων μετά την άρση των περιορισμών (όπως παρατηρήθηκε ήδη στις άλλες χώρες που ξεκίνησαν την άρση των περιορισμών), όσο και στο πεδίο της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, που επλήγησαν βαθιά και καίρια.

Η ‘Εφη Καλαμαρά ενημέρωσε τα μέλη για την συνεδρίαση της Π.Γ και έγινε προγραμματισμός περαιτέρω δράσεων προσαρμοσμένων πάντα στην ασφάλεια και την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ο.Ε.Α ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ