Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Γιατί το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι χρήσιμο στην καθαριότητα - Τρεις χρήσεις για απίστευτα αποτελέσματα


     
 
 
 
 
 
 
 
    Πολλά από τα αιθέρια έλαια που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο έχουν θαυματουργά αποτελέσματα στην καθαριότητα του σπιτιού, ενώ δεν είναι λίγα και εκείνα που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Δύο... 

 
 
 
λόγοι που προτιμούνται από εκείνους που γνωρίζουν την μαγική δράση τους, καθώς αποτελούν μία ασφαλή και φυσική εναλλακτική λύση κατά των χημικών προϊόντων του εμπορίου.

Ένα από αυτά και το αιθέριο έλαιο λεμονιού, που φημίζεται για την αντιβακτηριδιακή δράση του και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την καθαριότητα του σπιτιού.

Αφαιρεί λεκέδες μαρκαδόρου

Μία σταγόνα από αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι αρκετή για να απομακρύνετε λεκέδες μαρκαδόρων από διάφορες επιφάνειες. Ρίξτε την, λοιπόν, στο επίμαχο σημείο με τον λεκέ και τρίψτε το σημάδι με ένα στεγνό πανί. Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Καθαρίζει το πλυντήριο πιάτων

Το έλαιο λεμονιού μπορεί να βοηθήσει, επίσης, και στο καθάρισμα του πλυντηρίου πιάτων, καθώς λίγες σταγόνες του διαλύουν τα λίπη που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί σε αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες από έλαιο λεμονιού στο απορρυπαντικό του πλυντηρίου και να βάλετε κανονικά την πλύση.

Απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των άσχημων οσμών του ψυγείου, το κόλπο με το αιθέριο έλαιο λεμονιού θα σας φανεί πιο χρήσιμο από ποτέ. Ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα κουτάκι μαγειρικής σόδας και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις μυρωδιές των τροφίμων και θα τις αντικαταστήει με το φρέσκο άρωμα του λεμονιού.