Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Έσπασε το νύχι σου; Να τι πρέπει να κάνεις



    
 
  Σου αρέσει να έχεις καλοφτιαγμένα και περιποιημένα νύχια, αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και σου χαλάει αυτήν η επιθυμία.

Είναι...  

 
 
 
κάτι που μπορεί συμβεί στον καθένα, στην πιο ανύποπτη στιγμή. Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείς ένα σπασμένο νύχι είναι να του δώσεις χρόνο να μεγαλώσει ξανά. Μπορείς, πάντως, να το βοηθήσεις με κάποιους τρόπους, ώστε να μεγαλώσει γρήγορα και με ασφάλεια.

Μπορείς, για παράδειγμα, να κολλήσεις με διαφανή ταινία/τραυμαπλάστ το νύχι στη θέση του και να το κόβεις λίγο-λίγο όσο θα μεγαλώνει. Εάν επιλέξεις αυτήν τη λύση και το σπάσιμο είναι μικρό, μπορείς να βάλεις και βερνίκι νυχιών για να μη μεγαλώσει η ρωγμή.

Μπορείς, επίσης, να κόψεις εντελώς ολόκληρο το τμήμα που έσπασε με τέτοια γωνία ώστε να αρχίσει και πάλι να μεγαλώνει σωστά.

Εάν το νύχι έχει αποχωριστεί εντελώς από το δέρμα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το «κολλήσεις» και πάλι. Είναι καλύτερα να το αφαιρέσεις εντελώς με τη βοήθεια ενός γιατρού και να βάλεις γάζα μέχρι να μεγαλώσει αρκετά, ώστε να μην έχεις πρόβλημα. Τα νύχια στα χέρια μεγαλώνουν περίπου 0,1 χιλιοστά την ημέρα. Χρειάζεται περίπου το πέρας έξι μηνών για να μεγαλώσει ένα ολόκληρο νέο νύχι. Για όσο καιρό το νύχι μεγαλώνει μπορείς να βάλεις κάποιο ενισχυτικό νυχιών για να επιταχύνεις την πρόοδο, αλλά θα πρέπει να αποφύγεις προϊόντα που περιέχουν τολουόλιο σουλφοναμίδιο, φορμαλδεΰδη, αλκοόλη, ακετόνη και φθαλικό διβουτυλεστέρα, επειδή αυτές οι ουσίες αδυνατίζουν το νύχι.