Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Τρεις τροφές που δεν είχατε φανταστεί ποτέ ότι μπορείτε να καταψύξετε - Για να έχετε πάντα ολόφρεσκες προμήθειες στο σπίτι


 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Είναι γεγονός ότι όλα τα φαγητά δεν είναι για την κατάψυξη. Κάποια από αυτά, μάλιστα, δεν έχουν την ίδια γεύση, η οποία πολλές φορές μπορεί και να αλλοιωθεί.

Υπάρχουν...  

 
 
τροφές, ωστόσο, που μπορείτε να καταψύξετε και αξιοποιώντας στο έπακρο τον χώρο της κατάψυξής σας, να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα ακόμη κι αν δεν είναι η εποχή τους.
Τυρί κρέμα

Το τυρί κρέμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μία από τις τροφές που διατηρούνται τέλεια ακόμα και στην κατάψυξη. Για να έχετε πάντα απόθεμα, λοιπόν, και να μην τρέχετε στο σούπερ μάρκετ όταν έχετε έμπνευση για ένα τσιζκέικ, προμηθευτείτε ποσότητες όταν το βρείτε σε προσφορά και αποθηκεύστε το στην κατάψυξή σας.

Για να το αποθηκεύσετε σωστά τοποθετήστε το σε μία σακούλα τροφίμων, πιέστε για να φύγει όλος ο αέρας και αναγράψτε πάνω την ημερομηνία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε έξι μήνες. Για να το ξεπαγώσετε τοποθετήστε το στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα.
Μπέικον

Το μαγειρεμένο, κατεψυγμένο μπέικον εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή. Μόλις ξεπαγώσει μπορείτε να το βάλετε σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες, να το προσθέσετε σε πίτες ή να το τοποθετήσετε σε ένα απολαυστικό, σπιτικό μπέργκερ.

Ψήστε τις ωμές φέτες μπέικον σε ένα ταψί για 20-40 λεπτά, μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λίπος και μόλις κρυώσει κάντε έναν «πύργο» με φέτες μπέικον και αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα, για να μπορείτε να ξεπαγώσετε πιο εύκολα τις φέτες που θέλετε, βάλτε σε σακούλα τροφίμων και καταψύξτε. Μπορείτε να το ξεπαγώσετε όλη νύχτα στο ψυγείο ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Σκόρδο

Μιλώντας για εξοικονόμηση χρόνου λιώστε μαζικά πολλές σκελίδες σκόρδου, έτσι ώστε να έχετε έτοιμες μερίδες στην κατάψυξη οι οποίες χρησιμοποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τρίψτε σε ένα μπολ τις σκελίδες από ένα ματσάκι σκόρδου, ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε. Με την βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού δημιουργήστε μερίδες από το λιωμένο σκόρδο πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και καταψύξτε μέχρι να παγώσουν καλά.

Μεταφέρετε τις μερίδες σκόρδου σε μια σακούλα τροφίμων, γράψτε την ημερομηνία που τις καταψύξατε και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατεψυγμένο σκόρδο ως έχει ή να το αφήσετε λίγες ώρες πριν την χρήση του να ξεπαγώσει μόνο του.