Υλικά για 4-6 άτομα
- 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
- 2 κ.τ.σ. γιαούρτι
- 2 κλωναράκια μέντας ψιλοκομμένα
- 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 5 πατάτες βρασμένες
Εκτέλεση
- Αρχικά, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τις πατάτες και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλλά να κρατάνε λίγο, για περίπου 25 - 30 λεπτά.
- Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και τα βάζετε για 5'-10' στο ψυγείο.
- Φτιάχνετε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (αυτό για τον καφέ) το γιαούρτι, τα φυλλαράκια μέντας, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
- Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με την σως, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.
- Κρατάτε την σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.