Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Στο Φαληράκι της Ρόδου έφτασε το Oruc Reis μαζί με πολεμικά πλοία


 
Σάββατο μεσημέρι, όλα υπό έλεγχο, η χώρα κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης, τα μέτρα για τον covid εφαρμόζονται, ο κόσμος πηγαίνει για τα ψώνια του και το Oruc Reis συνοδεία πολεμικών πλοίων κάνει βόλτες έξω από την Ρόδο. 
Στις... 

 
 
09:30 to πρωί και βάση την καταγραφή από τον πομπό του, το Τουρκικό ερευνητικό έφτασε στα 13 ναυτικά μίλια απο το Φαληράκι – Καλλιθέα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται στη μέση του προγράμματος σημειώνοντας την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχιστούν οι εργασίες για ακόμα δύο μήνες, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων Ελλάδας – Τουρκίας τόνισε υότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Και η ελληνική απάντηση; Όπως γράφουν τα ΜΜΕ η Αθήνα συνεχίζει τις διπλωματικές ενέργειες καθώς τη Δευτέρα φτάνει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να έχει συναντήσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Νίκο Δένδια. Στην Ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική και την ενεργειακή συνεργασία, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Πηγή φωτογραφιών:rodosreport.gr/Fanis creations photograph 
  
elkosmos.gr