Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΕΥΝΑ: Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας, το 35% δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί


Ενδιαφέροντα είναι τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει έρευνα που διεξήγαγε η ΚΑΠΑ Research τον Σεπτέμβριο για την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στην ελληνική κοινωνία.

H απαισιοδοξία των πολιτών αυξάνεται ενώ φαίνεται να προβληματίζει περισσότερο ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας, παρά ο ίδιος ο ιός.
Ένας... 

 
στους τέσσερις, το 24% δεν τηρεί τα μέτρα, δεν συνηθίζει να φοράει μάσκα και το 25% ότι δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις. Ακόμη πιο σημαντικό: καταγράφεται σαφής πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους συμπολίτες τους για την ορθή τήρηση των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του ιού (από το πλειοψηφικό 58% του περασμένου Απριλίου στο 39% σήμερα, με πλειοψηφική την έλλειψη εμπιστοσύνης από το 53%). Όσον αφορά στις στάσεις απέναντι στο εμβόλιο, η ελληνική κοινωνία τριχοτομείται: ένα 38% προτίθεται να εμβολιαστεί όταν το εμβόλιο διατεθεί, ένα 25% παραμένει επιφυλακτικό δηλώνοντας ότι θα εμβολιαστεί αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες και, τέλος, ένα διόλου αμελητέο 35% αρνείται να μπει στη διαδικασία.  

elkosmos.gr