Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Στη φυλακή ο τζιχαντιστής από τη Συρία – άλλαξε την αρχική του ομολογία, που αναγνώριζε τον εαυτό του σε βίντεο δολοφονίας ομήρων από τον ISIS


  
Το δρόμο προς τη φυλακή πήρε ο 27χρονος τζιχαντιστής από τη Συρία που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στις 19 Νοεμβρίου στην ανοικτή δομή Ελαιώνα.

Ο...   

 
27χρονος που είχε μπει σαν «πρόσφυγας» στην Ελλάδα προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη μετά από συμπλοκή του με άλλους αλλοδαπούς στη δομή φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να προσδιορίζει αριθμό ή τόπο, αλλά ότι συνέβησαν το 2014. Αναγνώρισε μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου φαίνεται να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.
Όμως ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος άλλαξε εντελώς στάση και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι η αρχική του ομολογία ήταν αποτέλεσμα βασανισμού από τα όργανα της αστυνομίας.

Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.