Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Πάρνηθα: Το μοναχικό εκκλησάκι που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί - Μια μυστική γωνιά της Αττικής


 
  Η αλήθεια είναι πως όποιο μονοπάτι της Πάρνηθας και αν πάρεις, θα σε οδηγήσει σε μέρη όμορφα και μαγικά κοντά στη φύση που σε κάνουν να ξεχνάς τη ζωή στην πόλη. Το...  

 
βουνό δίπλα στην Αθήνα σε γεμίζει πάντα με καινούριες εμπειρίες, περπατάς σε άγνωστα μονοπάτια και ποτέ δεν νιώθεις ότι έχεις ανακαλύψει τα πάντα.

Πάντα υπάρχει ένα μονοπάτι, ένα ξέφωτο, μια γωνιά με θέα ή ένα εκκλησάκι που δεν το γνωρίζεις. Και όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, στην τελευταία περίπτωση ανήκει ένα εκκλησάκι στην Πάρνηθα όμορφο και μοναχικό όπως πολλοί το αποκαλούν το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό. Μια ευκαιρία για περπάτημα στη φύση και μια στάση σε αυτόν τον μικρό ναό. Τον Άγιο Γεώργιο στο Κεραμίδι. Αν δεν τον έχεις επισκεφθεί, τότε βάλε το στο πρόγραμμά σου με την πρώτη ευκαιρία που θα πας για περπάτημα ή άσκηση στην Πάρνηθα.
Πάρνηθα: Το μοναχικό εκκλησάκι στο Κεραμίδι που μάλλον δεν γνωρίζεις

Ο Άγιος Γεώργιος στο Κεραμίδι της Πάρνηθας είναι ένα πολύ παλιό και ιστορικό εκκλησάκι το οποίο θα συναντήσεις στο δρόμο σου κάνοντας μια κλασική και όμορφη πεζοπορική διαδρομή στην Πάρνηθα. Μια από τις πολλές που μπορείς να κάνεις στο βουνό. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί μαζί με τον Υμηττό, ένα αγαπημένο βουνό για περπάτημα και τρέξιμο.
 
 

Να θυμάσαι ότι αν δεν είσαι πάρα πολύ εξοικειωμένος με την πεζοπορία θα χρειαστείς μιάμιση περίπου ώρα για να το προσεγγίσεις και μιάμιση ώρα για να επιστρέψεις από εκεί. Το σημείο θα σε ανταμείψει. Είναι μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον. Ωστόσο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις τα απαραίτητα εφόδια μαζί σου. Μην ξεχάσεις να φοράς κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα στο βουνό γιατί ίσως δεν καταφέρεις να φτάσεις.

Θα κάνεις μια όμορφη στάση εκεί, σε έναν περιποιημένο περιβάλλοντα χώρο ενώ υπάρχει και μια πηγή εκεί δίπλα για να πιεις γάργαρο τρεχούμενο νερό. Η καλύτερη ημερήσια επίσκεψη στη φύση. Τα πνευμόνια σου θα γεμίσουν καθαρό αέρα και θα νιώσεις ότι έχεις φύγει εκτός Αττικής. Κι όμως είναι τόσο κοντά στο σπίτι σου. Μπορείς να το επισκεφθείς όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης αν σου αρέσει η πεζοπορία και είσαι εξοικειωμένος, μπορείς να συνεχίσεις απο εκεί κι άλλο τη διαδρομή σου.
Πάρνηθα για όλες τις εποχές

Η Πάρνηθα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες και ασφαλείς λύσεις για βόλτα στη φύση χωρίς να βγεις εκτός Αττικής. Είναι τα πολλά μονοπάτια, η πανέμορφη φύση και τα διάφορα σημεία για στάση που σου προσφέρουν ξεκούραση και ηρεμία. Και επιπλέον, όλα αυτά δίπλα στο σπίτι σου. Διανύεις μερικά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και βρίσκεσαι σε έναν παράδεισο της Αττικής. Ο, τι πρέπει για μια κυριακάτικη βόλτα ή ακόμη και καθημερινή αν έχεις χρόνο. Είναι ιδανικός κοντινός προορισμός για άθληση και για τα παιδιά μιας και στο δάσος θα βρεις πολλά ξέφωτα για να τρέξουν και να παίξουν μακριά από την πολυκοσμία και μέσα στη φύση.