To ψάρι δεν είναι σαν το κρέας όταν μιλάμε για ψήσιμο στα κάρβουνα, και όποιος αμύητος στον κόσμο της ψησταριάς έχει αποπειραθεί το ξέρει καλά.
Η...
food editor της ιστοσελίδας Real Simple, Betty Gold, μας δίνει λοιπόν δύο συμβουλές για ψάρι στα κάρβουνα, ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει επαγγελματικών προδιαγραφών.
Η πρώτη λέει πως το ψάρι οφείλουμε να το γυρίσουμε μόνο μία φορά πάνω στη σχάρα. Αν είμαστε αρχάριοι, ξεκινάμε πρώτα με ψάρια που δεν είναι πολύ λιπαρά, ώστε να πάρουμε το κολάι.
Σολομός, τόνος και ξιφίας είναι ιδανικά, ισχυρίζεται, για να αρχίσει κανείς την περιπέτεια του ψητού ψαριού.
«Γυρίστε το ψάρι μόνο μία φορά στο μπάρμπεκιου, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει στη σχάρα». Υποδεικνύει μάλιστα ότι ψήνουμε τη μία πλευρά για περισσότερο χρόνο από τη δεύτερη, ώστε να πάρουμε μια καλοψημένη πέτσα χωρίς περιπέτειες.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ψήνουμε το ψάρι πάνω σε μια λεπτή φέτα εσπεριδοειδών, λεμόνι ή πορτοκάλι συνήθως. Αυτό το κόλπο χαρίζει γεύση στο ψάρι, την ίδια ώρα που αποτρέπει το γνωστό ατύχημα με το ψάρι να κολλάει στη σχάρα ή να ανοίγει.
Η πρώτη λέει πως το ψάρι οφείλουμε να το γυρίσουμε μόνο μία φορά πάνω στη σχάρα. Αν είμαστε αρχάριοι, ξεκινάμε πρώτα με ψάρια που δεν είναι πολύ λιπαρά, ώστε να πάρουμε το κολάι.
Σολομός, τόνος και ξιφίας είναι ιδανικά, ισχυρίζεται, για να αρχίσει κανείς την περιπέτεια του ψητού ψαριού.
«Γυρίστε το ψάρι μόνο μία φορά στο μπάρμπεκιου, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει στη σχάρα». Υποδεικνύει μάλιστα ότι ψήνουμε τη μία πλευρά για περισσότερο χρόνο από τη δεύτερη, ώστε να πάρουμε μια καλοψημένη πέτσα χωρίς περιπέτειες.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ψήνουμε το ψάρι πάνω σε μια λεπτή φέτα εσπεριδοειδών, λεμόνι ή πορτοκάλι συνήθως. Αυτό το κόλπο χαρίζει γεύση στο ψάρι, την ίδια ώρα που αποτρέπει το γνωστό ατύχημα με το ψάρι να κολλάει στη σχάρα ή να ανοίγει.