Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Βολιβία: Πρωτότυπη μέθοδος - Θα νικήσουν τον κορονοϊό μέσω των γαϊδουριών


   
  
Εργαστήριο στη Βολιβία έβαλε μπροστά μια μέθοδο που δοκιμάζει πλάσμα γαϊδουριού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ένα κρατικό εργαστήριο στη Βολιβία ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες φάσεις παραγωγής ενός ορού με βάση πλάσμα του γαϊδουριού... 
 
 
με στόχο τη θεραπεία της νόσου COVID-19 και ελπίζει να το πιστοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βραζιλία, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (31/05).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Βολιβίας, η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Εργαστηρίων Υγείας, Έβελιν Φορτούν, δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία των ερευνών.

Χαρακτηριστικά, η ίδια ανέφερε: «Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση παραγωγής πρώτων υλών (ορός), πρόκειται να ποσοτικοποιήσουμε τα αντισώματα μέχρι αυτήν την εβδομάδα. Στη συνέχεια, μέχρι την Παρασκευή ή την επόμενη εβδομάδα, θα στείλουμε το προϊόν μας στη Βραζιλία».

Ακόμα, η Έβελιν Φορτούν υποστήριξε πως το κρατικό εργαστήριο της Βολιβίας αναμένει να έχει την πιστοποίηση από ένα αντίστοιχο βραζιλιάνικο σε περίπου 15 ημέρες για να αρχίσει η μαζική παραγωγή του ορού τον Αύγουστο, που δεν θα έχει κόστος για τους ασθενείς με τη νόσο COVID-19 που είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Επιπλέον, η ειδικός εξήγησε ότι η έρευνα του ορού με πλάσμα γαϊδουριού άρχισε τον Ιανουάριο, από αντιγόνα της νόσου COVID-19 που χορηγήθηκαν σε τρία ζώα και εκείνα δημιούργησαν αντισώματα.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, «είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει τη δωρεάν διανομή σε ασθενείς με COVID-19 στις ΜΕΘ, τότε θα φανεί και η δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης του προϊόντος».

Πάντως, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη Βολιβία έχουν καταγραφεί 368.474 κρούσματα της νόσου COVID-19 και 14.471 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.