Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Στους «16» με τρεις νίκες το Βέλγιο - Καθάρισε και τη Φινλανδία με 2-0

  

Αν και άργησε, το Βέλγιο βρήκε τελικά την άκρη κόντρα στη Φινλανδία και έκλεισε με τρεις νίκες τις υποχρεώσεις του στον όμιλο.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες ήξεραν ότι η ισοπαλία θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να τις βολέψει αμφότερες: Οι...  

 
Βέλγοι θα περνούσαν ως πρώτοι, οι Φινλανδοί ως δεύτεροι. Μετά την έναρξη, οι «κόκκινοι διάβολοι», όπως αναμενόταν, πήραν τον έλεγχο, είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 16′ με τον Λουκάκου, πίεσαν, είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στο 38′ και γενικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν στην επίθεση.

Γκολ δεν έβαλαν όμως, οπότε η Φινλανδία πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0 και όταν γύρισε από αυτά συνέχισε να παίζει με τον ίδιο τρόπο. Συνεχώς σε θέση άμυνας δηλαδή, με στόχο να κρατήσει το 0-0. Και τα κατάφερνε μέχρι και το 74ο λεπτό, όταν ο Βερμάελεν έκανε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά βρήκε στον τερματοφύλακα Χραντέτσκι και κατέληξε στα δίχτυα.

Το Βέλγιο ήταν μπροστά με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του γκολκίπερ και η Φινλανδία ήταν εκτός Euro, αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ποτέ και έμεινε εκτός στην τριπλή ισοβαθμία με Δανία (προκρίθηκε) και Ρωσία. Αντιθέτως, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έβαλε και δεύτερο γκολ, με πολύ ωραία κίνηση του Λουκάκου εντός περιοχής στο 81′, κλειδώνοντας την 3η νίκη σε τρία παιχνίδια στον όμιλο.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλο), Σπαρβ (59′ Σίλερ), Λουντ (90′ Φορς), Καμαρά, Πογιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι (90′ Γένσεν).

Βέλγιο: Κουρτουά, Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Βερμάελεν, Τροσάρ (75′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε (90′ Βανάκεν), Βίτσελ, Τσαντλί, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκάκου (84′ Μπεντέκε), Ε. Αζάρ.