Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ κι άλλος 38χρονος γιατί δεν είχε «green pass»

  


Και 2ος Καιόμενος στην Ιταλία! 38χρονος πυρπολήθηκε γιατί του επέβαλαν πρόστιμο επειδή δεν είχε green pass. Κύμα αυτοπυρπολούμενων πολιτών στην Ιταλία.
Πριν από... 

 

 

λίγες ημέρες αυτοπυρπολήθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα 33χρονος εκπαιδευτικός. Αυτή η εξέλιξη ρίχνει φως και στην υπόθεση του εκπαιδευτικού.

Στιγμές πανικού αργά το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου στο Oderzo στην επαρχία Treviso: λίγο πριν τις 7 μ.μ., ένας υπάλληλος σε κεμπάπ στη Via Roma, λίγα βήματα από την Piazza Grande, αυτοπυρπολήθηκε στο δρόμο, περιλούζοντας το σώμα του με ένα μπουκάλι γεμάτο βενζίνη. Ο 38χρονος άνδρας δεν είχε Green Pass. Για το λόγο αυτό, οι καραμπινιέροι μετά από αρχικό έλεγχο το απόγευμα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, του επέβαλαν κυρώσεις. Πριν κάνει το απονενοημένο διάβημα, ο 38χρονος φέρεται να είπε σε δύο πελάτες ότι με αυτή την ποινή πρόστιμο θα του έμεναν λίγα για να επιβιώσει. Το αναφέρει η τοπική εφημερίδα Treviso Today.



Κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να φτάσει τόσο μακριά, αντίθετα, ο άνδρας ράντισε το σώμα του με ένα μπουκάλι γεμάτο βενζίνη, κι αυτοπυρπολήθηκε με έναν αναπτήρα στη μέση της Via Roma, ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο Oderzo, ξεκινώντας να τρέχει για πενήντα μέτρα κάτω από τα δύσπιστα μάτια των περαστικών. Σε λίγα λεπτά το οδικό δίκτυο σταμάτησε. Ο άνδρας σώθηκε με την παρέμβαση ενός καταστηματάρχη της περιοχής και των ίδιων των καραμπινιέρων που χρησιμοποίησαν έγκαιρα τον πυροσβεστήρα που παρασχέθηκε για να σβήσουν τις φλόγες. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο από το κοντινό νοσοκομείο στο Oderzo. Ο άνδρας νοσηλεύεται πλέον σε σοβαρή κατάσταση αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της informazione τον 38χρονο έσωσαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που τον έχουν ειδοποιήσει για το πρόστιμο: χρησιμοποίησαν τον πυροσβεστήρα για να σβήσουν τις φλόγες

Δεδομένης της κλινικής του εικόνας, ο άνθρωπος έχει στο μεταξύ μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο Οντέρζο, στο κέντρο εγκαυμάτων στη Βερόνα. (Corriere della Sera)

‘Εχει αποφύγει τον κίνδυνο. Είναι ένας 38χρονος Πακιστανός υπήκοος που αυτοπυρπολήθηκε στο Οντέρζο (επαρχία του Τρεβίζο) αφού οι καραμπινιέροι του είχαν επιβάλει πράξη διοικητικής ποινής επειδή τον έπιασαν στη δουλειά χωρίς το Green Pass . (Zoom24.it)

Για το λόγο αυτό, οι καραμπινιέροι μετά από αρχικό έλεγχο το απόγευμα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, του επέβαλαν κυρώσεις. (Imola Today)



Σύμφωνα με το Treviso Today, η αστυνομία μόλις του είχε επιβάλει ένα ακόμη πρόστιμο (το τελευταίο το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της επιχείρησης) επειδή βρισκόταν στη δουλειά χωρίς πράσινο πάσο (Century of Italy) Η κύρωση οφειλόταν στο γεγονός ότι ο άνδρας είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στη δουλειά χωρίς πράσινο πάσο (Gazzetta del Sud) Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα La Tribuna του Treviso, η κατάστασή του ορίζεται ως απελπιστική, οι φλόγες έχουν σχεδόν απανθρακώσει το πρόσωπο και το στήθος του.



 

dimpenews.com