Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

' 'Βόμβα μεγατόνων'' εξαπέλυσε Καναδή νοσοκόμα: ''Ψεύτικος ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού Τριντό και της συζύγου του''


Θα μπορούσα να το δει ο καθένας''

Μια νοσηλεύτρια που έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση ενδομυϊκών ενέσεων δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο...   


 

Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι δεν έλαβαν στην πραγματικότητα εμβόλια COVID-19. Μάλιστα, δήλωσε ότι “θα μπορούσε να το εντοπίσει από ένα μίλι μακριά” μόνο και μόνο κοιτάζοντας τα πλάνα που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση.

Στις 23 Απριλίου, ο Τρουντό και η σύζυγός του καταγράφηκαν να λαμβάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca σε φαρμακείο Rexall. Στο βίντεο φαίνεται ο Trudeau να σηκώνει το μανίκι του και να πλησιάζει τη σύζυγό του ζητώντας της να του κρατήσει το χέρι πριν ένας φαρμακοποιός του χορηγήσει τη δόση στο αριστερό του χέρι στο σημείο του τατουάζ του.

Στο βίντεο της νοσοκόμας, μοιράστηκε διάφορους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι ενέσεις ήταν “προφανώς ψεύτικες”. Η κύρια κριτική της ήταν το γεγονός ότι η νοσοκόμα που έκανε τις ενέσεις στο ζευγάρι χρησιμοποίησε μόνο το ένα χέρι.




“Κανείς δεν το κάνει αυτό. Δεν κάνεις ενέσεις IM με αυτόν τον τρόπο”, τόνισε, χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία IM για το “ενδομυϊκή”.

Η παραδοσιακή μέθοδος για τη χορήγηση ενδομυϊκών ενέσεων, όπως τα εμβόλια COVID-19, είναι η χρήση του ενός χεριού για τον εντοπισμό του δελτοειδούς μυός, ενώ το άλλο χέρι εγχέει το εμβόλιο στον μυ, σε μια διαδικασία γνωστή ως οριοθέτηση. Οι κατευθυντήριες οδηγίες της καναδικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι το δέρμα στο χέρι “πρέπει να είναι τεντωμένο επίπεδο (μεταξύ αντίχειρα και δείκτη) κατά τη στιγμή της χορήγησης”.

Για τους Trudeaus, είπε: “Η γυναίκα μου είναι η μόνη που μπορεί να κάνει τον εμβολιασμό: “Η νοσοκόμα κάθισε πίσω στην καρέκλα της και έριξε τη βελόνα σαν να ήταν βελάκι, με το ένα χέρι, δεν τα άγγιξε καν με το άλλο χέρι, δεν άγγιξε τη βελόνα με το άλλο χέρι, ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο”.  



Άλλοι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το υλικό παραδέχθηκαν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια όταν χορηγούν ενέσεις, αλλά ορισμένοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η χρήση μόνο του ενός χεριού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η χορήγηση του εμβολίου ήταν ψεύτικη.

Μιλώντας στο PolitiFact, ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Φαρμακοποιών δήλωσε: “Το βίντεο με τους Trudeaus δεν αποτελεί επίδειξη της τεχνικής που χρησιμοποιούμε για να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των φαρμακείων για τους εμβολιασμούς, αλλά επίσης δεν διαψεύδει απαραίτητα ότι οι Trudeaus εμβολιάστηκαν”.


Άλλες κόκκινες σημαίες που εντοπίστηκαν στα πλάνα

Μια άλλη κόκκινη σημαία που επεσήμανε ήταν το γεγονός ότι το υγειονομικό προσωπικό δεν κατάφερε να αναρροφήσει τις ενέσεις των Trudeaus. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία το άτομο που χορηγεί το εμβόλιο τραβάει προς τα πίσω το έμβολο της σύριγγας μετά την εισαγωγή της βελόνας στο χέρι για να διασφαλίσει ότι δεν έχει τρυπήσει κάποιο αιμοφόρο αγγείο. Αν και ορισμένοι ειδικοί έχουν πει ότι η αναρρόφηση δεν είναι απαραίτητη για αυτόν τον τύπο ένεσης, αποτελεί κοινή πρακτική και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας αρνητικών παρενεργειών.

Η νοσοκόμα θεώρησε επίσης ότι το γεγονός ότι η Sophie Trudeau τράβηξε το μανίκι της πριν η νοσοκόμα μπορέσει να της δώσει έναν επίδεσμο, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το εμβόλιο που της χορηγήθηκε δεν ήταν πραγματικό.


Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές ότι ορισμένα από τα πλάνα με τα εμβόλια που κάνουν άτομα υψηλού προφίλ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση έχουν παραποιηθεί με κάποιο τρόπο, αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θα έκαναν μεγαλύτερη προσπάθεια για να κάνουν το εμβόλιο της πρωθυπουργού να φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Φυσικά, θα ήταν κατανοητό αν ο ίδιος και η σύζυγός του δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο, δεδομένων των πολλών κινδύνων που ενέχει. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή είναι οποιαδήποτε υπόνοια ότι μπορεί να μην έχει κάνει ένα εμβόλιο που επιβάλλει στην υπόλοιπη χώρα, ιδιαίτερα καθώς οι ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά της εντολής εμβολιασμού των διασυνοριακών φορτηγατζήδων κερδίζουν έδαφος.