Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Απόψεις για τις δημοτικές μεταγραφές: Τι ακριβώς συμβαίνει;


  

Μπορούν να μας πουν οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως πρώτου συνδυασμού στις εκλογές του 2019 για ποιους λόγους ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκαν (πολίτες σε δράση), διερωτάται κανείς; Τι ακριβώς συμβαίνει και γίνεται αυτό;;; Ο κάθε πολίτης που ψηφίζει έναν σύμβουλο σε μία ομάδα έχει το δικαίωμα να αναρωτιέται και φυσικά να αναζητά τους πραγματικούς λόγους, αυτής της ενέργειας, που...   

 

ναι μεν είναι σύννομη αλλά ίσως και μεμπτή όταν υποκρύπτει προσωπικό και ιδιοτελές συμφέρον!!!

 Οι δύο αναφερόμενοι σύμβουλοι υπήρξαν βασικοί παίκτες του Σάββα Χιονίδη, γνώστες του αντικειμένου τής τοπικής αυτοδιοίκησης, υπήρξαν αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης ο ένας μάλιστα ήταν και καποδιστριακός δήμαρχος Πιερίων!!!
 
 Τί τούς οδήγησε στην απόφαση αυτή;, όταν μάλιστα εκόπτοντο ως πρωταγωνιστές τής στήριξης του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας; (Σάββα Χιονίδη); Μήπως και αυτοί όπως και οι άλλοι δύο λειτουργούν με προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα;;;; Τί ακριβώς συμβαίνει;
 
Ας μας απαντήσουν. Δεν έχουμε αύριο δημοτικές εκλογές!!! Εάν ήταν το τελευταίο διάστημα η ενέργειά τούς θα είχε ένα ηθικό πλεονέκτημα μιας και δεν ανήκαν στην παράταξη που διοικεί και επομένως θα είχε νόημα και περιεχόμενο η ενέργεια αυτή!! Εάν ενδιαφέρεται κάποιος από τους δύο να διεκδικήσει αρχηγικό ρόλο, αποχωριζόμενος από τον αρχηγό που ηττήθηκε στις εκλογές τής δεύτερης Κυριακής, ή θα έπρεπε να (αναγκάσει) τον πρώην Δήμαρχο να παραιτηθεί από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μειοψηφίας στο δεύτερο γύρο) από τη στιγμή που εκλέχθηκε βουλευτής!!! Εάν πάλι τούς δούμε σε νευραλγική θέση στην κυβέρνηση - συνδιοίκηση Κουκοδήμου -Νταντάμη θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά αυτό που λέει ο λαός συνήθισαν στο μέλι και δεν λένε να το αφήσουν!!!
 
 Ίσως να πήραν όμως εντολή από τα κεντρικά να αδειάσουν τον συνδυασμό που τους ανέδειξε γιατί συρικνώνεται το ποσοστό τής συντηρητικής παράταξης και θα πρέπει να εκφραστεί με έναν και μόνο δυνατό υποψήφιο! τον Κουκοδήμο! Ίσως θέλουν να προλάβουν και το ενδεχόμενο μην συμπληρώσει ο Κουκοδήμος την λίστα και μείνουν απέξω!!! 
 
Επίσης ίσως να θέλουν να απαλλαγούν από ενδεχόμενες ευθύνες του παρελθόντος πού όπως ακούγαμε από τη σημερινή διοίκηση του Δημάρχου ότι θα πήγαινε τον Σάββα και την παρέα του στα Δικαστήρια!!! Τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν συμβεί!!! Μήπως θέλαν να εναντιωθούν αποτελεσματικά στον Χιονίδη ύστερα από την εκλογή του ως βουλευτή και το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από αρχηγός της παράταξης κρατώντας δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη χωρίς να αφήνει αέρα αναπνοής από την διαδοχή του!!!. Ή μήπως ο κύριος Ντόντης θα είναι και είναι θεμιτό να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και θέλει να έχει τη στήριξη των ψηφοφόρων του Κουκοδήμου; Αυτά και άλλα που δεν έχουν γίνει γνωστά θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια;!! Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος!!! Μετά την σωρεία των ανεξαρτητοποιήσεων από τον συνδυασμό πολίτες σε δράση που όπως είχα προβλέψει θα είναι σε Απόδραση, χτυπά και το καμπανάκι στα (παιδιά) του Νταντάμη που όπως φαίνεται γίναν πιο κουκοδημικοί από εκείνους πού εκλέχθηκαν με τον Κουκοδήμο! Τώρα διαφαίνεται το μεγάλο πρόβλημα αυτής τής δημοτικής περιόδου για το Δήμο Κατερίνης!!! 
 
Ότι δεν υφίσταται καμία σχεδόν οργανωμένη δημοτική παράταξη με συγκροτημένο λόγο που να ελέγχει τη νομιμότητα τών πάσης φύσεως ενεργειών της δημοτικής αρχής και φυσικά να είναι διατεθειμένη να αντιδράσει οψέποτε χρειαστεί καθότι δεν υπάρχει ο κινητήριος μοχλός, το πρόσωπο που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ατελέσφορης συνδιοίκησης Κουκοδήμου - Νταντάμη!!!
 
 Αυτή τη στιγμή έπαψε πια να υπάρχει οργανωμένος ουσιαστικά αντίλογος αφού ο συνδυασμός του Σάββα ακρωτηριάστηκε πλήρως ο Συνδυασμός του Νταντάμη συγχωνεύτηκε αφομοιωμένος από αυτόν του Κουκοδήμου, ο Συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου δεν μπορεί να αντισταθεί γιατί δεν έχει δυνατή φωνή γιατί δεν έχει πεπειραμένους συμβούλους με εξαίρεση τον αρχηγό του!!! Οι άλλοι δύο μοναχικοί άνθρωποι Παπαδόπουλος Ευγένιος και Τσουπέης ο καθένας για τούς δικούς του λόγους δεν ακούγονται σχεδόν πουθενά!

Και τώρα θα πρέπει να αλλάξουμε πορεία όσοι από τούς ενεργούς πολίτες θέλουμε να στρατευτούμε στο να γυρίσουμε σελίδα στο Βιβλίο της πόλης, για να ακριβολογούμε να γράψουμε μια καινούργια εποχή στην ιστορία της Κατερίνης!

Γιώργος Μιχαηλίδης
καθηγητής