Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (ΦΩΤΟ)



 Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική έκθεση λαμβάνει χώρα από την 8η Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου και σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το... 


αρχοντικό "Τσαλοπούλειο"  στην οδό 25ης Μαρτίου για να μάθετε πολλά πράγματα από την ιστορία της Κατερίνης και γενικότερα της Πιερίας μέσω της έκθεσης φωτογραφίας, κειμηλίων και εγγράφων για τα 90 χρόνια ιστορίας του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΕΟΣ) Κατερίνης (1932-2022) με τίτλο "Ταξίδι στο Παρελθόν".

Εμείς πήγαμε και μείναμε ενθουσιασμένοι από την έκθεση στην οποία μας ξενάγησε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Κατερίνης Θεόδωρος Τεκιρίδης. Παρών ήταν και ο έφορος Χιονοδρομίας Ηλίας Κυριζόπουλος. Εκεί συναντήσαμε ως επισκέπτη της έκθεσης και τον γνωστό ραδιοερασιτέχνη και στέλεχος του ΕΚΑΒ Γιώργο Τσαχουρίδη, ο οποίος έχει ένα κοινό σημείο με τον πρόεδρο του ΕΟΣ στο ότι είναι και εκείνος ραδιοερασιτέχνης.

 Στις ιστορικές φωτογραφίες συναντάς μέχρι και τον βασιλιά Παύλο, τότε διάδοχο, κατά την επίσκεψη του το 1937 στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο.