Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Από το power pass στο power δεν pass

 
 
Οι πολίτες οι οποίοι είδαν το ποσόν της αποζημίωσης που δικαιούνται από την ελεημοσύνη της κυβέρνησης τα “είδαν όλα”. 

Οι περισσότεροι πήραν μέχρι 18 ευρώ. Δόθηκαν εξηγήσεις ότι... 


 

από το σύνολο του λογαριασμού, στον υπολογισμό, αφαιρούνται οι όποιες επιδοτήσεις και έτσι υπολογίζεται το ποσόν που θα λάβει ο κάθε ένας από εμάς. Δηλαδή μας δίνουν, μας παίρνουν και τελικά μας παίρνουν πολλά περισσότερα. 

Ο πρωθυπουργός, απολογούμενος, είπε ότι καταλαβαίνει την δύσκολη κατάσταση και πως δεν θα αφήσει να χαθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Υπάρχουν όμως, είπε, περιθώρια. Είπε ακόμη ότι ζούμε έναν πόλεμο και πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατόν και θα συνεχίσει. 

Εντάξει πόλεμος, εντάξει ενεργειακή κρίση, σύμφωνοι και το ότι υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Για την ρήτρα αναπροσαρμογής όμως που έστειλε τους λογαριασμούς στα “ύψη” ευθύνεται ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση ή μήπως το ότι οι εταιρείες θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να αναπληρώσουν όσα έχασαν, αλήθεια πως τα έχασαν, κατά την διάρκεια της κρίσης της πανδημίας; 

Μήπως θέλουν, οι εταιρείες, να ισοσκελισουν της απώλειες από ενδεχόμενη διακοπή ροής φυσικού αερίου από την Ρωσία; Επίσης θα πρέπει η κυβέρνηση να μας εξηγήσει το πως είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό, όπως η ενέργεια, να γίνεται αντικείμενο χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης. 

Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει εάν αυτό έγινε από την σημερινή κυβέρνηση, την προηγούμενη ή όποια άλλη. Τους ενδιαφέρει να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς χωρίς την ελεημοσύνη του Κράτους, η οποία, έτσι και αλλιώς, δεν αρκεί.


elkosmos.gr