Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ - ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ δημοσκόπηση για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ


Τον αντίκτυπο των πολιτικών ομιλιών της 86ης ΔΕΘ στους ψηφοφόρους αναζήτησε η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, που εξέτασε το δείγμα τόσο πριν, όσο και μετά τις ομιλίες Μητσοτάκη – Τσίπρα.

Ειδικότερα, πριν...  


 

την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η διαφορά ήταν στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 25,5%. 




Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Βελλίδειο» η Νέα Δημοκρατία -κατά την ίδια δημοσκόπηση- διεύρυνε το προβάδισμά της, καταγράφοντας ποσοστό 34,5% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ωστόσο, μια εβδομάδα αργότερα, όταν και ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, η «ψαλίδα» μίκρυνε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να «ανεβαίνει» κατά 0,5%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ παρέμεινε στο 34,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό 26,5%, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. 





Έτσι, η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%, ΠΑΣΟΚ: 12%, ΚΚΕ: 5%, Ελληνική Λύση: 4%, ΜέΡΑ25: 3%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5% των ερωτηθέντων.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σταθερό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο πριν όσο και μετά τη ΔΕΘ.

Πριν από τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε 38% έναντι 27% του κ. Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε «κανέναν από τους δύο». Μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το ποσοστό του στο 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 29%.

Ακριβώς ίδια διατηρήθηκαν τα ποσοστά μετά την ομιλία Τσίπρα: Μητσοτάκης 39%, Τσίπρας 28%, Κανένας από τους δύο 29%.



 

Τέλος, σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, τόσο πριν όσο και μετά τη φετινή ΔΕΘ. Πριν από τις ομιλίες, η ΝΔ προηγείτο με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε στο 56% υπέρ της ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία Τσίπρα, η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε ως εξής: ΝΔ 56% – ΣΥΡΙΖΑ 26%.