Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Εύκολα pancakes πατάτας


Μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


 

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τις πατάτες και λιώστε σε πουρέ.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες, την παρμεζάνα, το αλεύρι, το σκόρδο, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι καγιέν.

Βήμα 3
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα, περίπου 2-3 λεπτά.

Βήμα 4
Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά, περίπου 2 λεπτά περισσότερο.

Βήμα 5
Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.

Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως.