Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ


Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα Αργυροχρυσοχοΐας στα γραφεία του Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον...  

 
κ. Μπάμπη Καλαϊτζίδη, καθηγητή του τμήματος αργυροχρυσοχοΐας στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Ο κ. Μπάμπης Καλαϊτζίδης έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας και διδάσκει ως εκπαιδευτικός 31 χρόνια την τέχνη κατασκευής κοσμημάτων. Εργάστηκε σε εργαστήρια χρυσοχοΐας στην Αθήνα για 15 χρόνια, κοντά σε αξιόλογους τεχνίτες και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου τις βασικές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων.

Το παρόν στην συνάντηση έδωσε και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοκαισάρειας κ. Ιάσωνας Παρλαπάνης ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για θέματα που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Νεοκαισάρειας. Η Πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου κ. Κασσιανή Μυλωθρίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου που τους τίμησε με την παρουσία του και αναφέρθηκε στις δράσεις και στα έργα του Ιστορικού Σωματείου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα.