Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα θα τα φτιάξετε ξανά και ξανά!
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 15 ml γάλα
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γρ. αλάτι
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. μείγμα μπαχαρικών Speculoos
Διαδικασία
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και με κουπ πατ κόβουμε μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
- Τα απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε σε κουτί για μπισκότα που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: thetoc.gr