skip to main |
skip to sidebar
- 1/2 κιλό έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- 3 φέτες προσούτο, χοντροκομμένο
- 2 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ταψί και αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώστε τη ρικότα πάνω στη ζύμη, πασπαλίστε με αλάτι και ιταλικό καρύκευμα.
- Τοποθετήστε τη μοτσαρέλα και προσθέστε το προσούτο ομοιόμορφα πάνω από το τυρί.
- Ψήστε την πίτσα στο γκριλ μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.
- Πασπαλίστε την πίτσα με το βασιλικό.
- Αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε κομμάτια.