Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Σημαντικά έργα στον δήμο Αιγινίου


Μετά τα δύο μεγάλα έργα, τα οποία προώθησε η Νομαρχία και έγιναν σε συνεργασία με το δήμο Αιγινίου, δηλαδή το αντλιοστάσιο στον ποταμό Αλιάκμονα, προϋπολογισμού ύψους 860.000 ευρώ και πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο που θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης όλου του κάμπου του Αιγινίου και ο μεγαλύτερος αναδασμός που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και μάλιστα εκουσίως με τη θέληση των παραγωγών και περιλαμβάνει 20.0000 στρέμματα, ένα έργο που από πλευράς εγγράφων και χαρτογράφησης έχει πλέον τελειώσει και ήδη έχει ξεκινήσει η διάνοιξη των δρόμων από την περιοχή «Ντιμίνα», ένα σωρό άλλα έργα προχωρούν αυτό τον καιρό στο δήμο Αιγινίου από τον δήμαρχο Βασίλη Κοντό.

Ήδη ο δήμος από την πλευρά του έχει τελειώσει τη μελέτη των παράλληλων έργων που αφορά το αρδευτικό δίκτυο και αφορά δεκαπέντε γεωτρήσεις και πέντε αντλιοστάσια που παράλληλα με το εσωτερικό δίκτυο που διαθέτει το συγκεκριμένο έργο, δεν θα χρειάζεται καν ο παραγωγός να κατεβαίνει ούτε κάτω από το τρακτέρ του, ένα έργο που πρόκειται να δημοπρατηθεί και να αρχίσει να υλοποιείται αμέσως.

Μια δεύτερη μελέτη στην οποία προχωρά ο δήμος Αιγινίου σε συνεργασία με την Νομαρχία Πιερίας είναι τα παράλληλα έργα του αναδασμού που έχουν σχέση με τους δρόμους τις αποστραγγιστικές τάφρους της συγκεκριμένης περιοχής. Φανταστείτε ότι μιλάμε για 117 χιλιόμετρα δρόμων. Κάποιοι δρόμοι θα καταργηθούν, άλλοι θα βελτιωθούν και άλλοι θα διανοιχθούν. Τα παράλληλα έργα του αναδασμού θα αγγίξουν προϋπολογισμό 16,5 εκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται να προχωρήσουν χωρίς καμία αναβολή.

Αυτά είναι μερικά από τα έργα υποδομής που θα δώσουν σημαντική ώθηση προς την ανάπτυξη στον δήμο Αιγινίου και κυρίως στους αγρότες, αφού η περιοχή είναι κατά βάση αγροτική και πρόκειται μάλιστα για μία από τις πιο καρποφόρες σε παραγωγή περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα να υλοποιούνται ,μεταξύ άλλων, έργα ύψους προϋπολογισμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη μέσα στη βδομάδα εγκαθίστανται οι εργολάβοι στον δήμο Αιγινίου. Τα έργα που ξεκινούν αυτή τη στιγμή είναι τα εξής : η δεύτερη φάση του κεντρικού δρόμου προϋπολογισμού 580.000 ευρώ και αφορά την παλιά Εθνική Οδό που διασχίζει το Αιγινίο και θα γίνει με τους αγωγούς, με τα αναπλασμένα πεζοδρόμια, με δέντρα και τον ηλεκτροφωτισμό και έτσι θα δοθεί στο Αιγίνιο μία εμφάνιση σύγχρονης πόλης. Το δεύτερο έργο που ξεκινά και αυτό μέσα στη βδομάδα είναι η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και αφορά προϋπολογισμό ύψους 180.000 ευρώ. Το τρίτο έργο είναι η ολοκλήρωση της οδού Ηπείρου που πρόκειται για μια οδός μεγάλης κυκλοφορίας κατά τα τελευταία χρόνια και ο προϋπολογισμός του έργου είναι άνω των 100.000 ευρώ. Και το τέταρτο έργο το οποίο βρίσκεται υπό εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα είναι η ανάπλαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου που ο προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.