Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010


Βράβευσε τη βιβλιοθήκη Βέροιας το ίδρυμα του Bill Gates, με 1.000.000 ΕΥΡΩ !!!ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Να θυμίσουμε πως, ενώ αυτά συμβαίνουν στην γειτονική, ισομεγεθή, και σύντομα υπό τη  ίδια Καλλικρατική Περιφέρεια, Βέροια, στην Κατερίνη για πάνω επί μια δεκαετία επί Δημαρχίας Αμοιρίδη, η δανειστική βιβλιοθήκη δεν λειτουργούσε και τα βιβλία της, σε μεγάλο βαθμό, καταστράφηκαν καθώς αποθηκεύτηκαν πετάχτηκαν σε ένα υπόγειο........Τώρα, επί Χιονίδη, λειτουργεί μεν, αλλά σε επίπεδο βιβλιοθήκης περιφερειακού δημοτικού σχολείου άλλων χωρών και σίγουρα μην έχοντας καμία σχέση με την Βεροιώτικη.....Να θυμίσουμε επίσης πως η Βέροια έχει Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, ενώ εμείς την Εκάβη και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΚΕΤΕΣ τέτοιων  αιθουσών (ο Χιονίδης έχει έτοιμη ακόμη μια για την προεκλογική περίοδο!!!!!)....
Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, απονεμήθηκε, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το βραβείο Πρόσβασης... στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων, τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες


από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος.
Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για τις βιβλιοθήκες (Global Libraries Initiative), η οποία προσπαθεί να καταστήσει τον κόσμο της γνώσης, της πληροφορίας και των ευκαιριών προσβάσιμα σε όλους και κυρίως σε φτωχά και μειονεκτούντα άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να βοηθήσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει το βραβείο:
-Αναπτύσσοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης στην περιοχή της Βέροιας και όχι μόνο.
-Παρέχοντας στους 50.000 και πλέον... κατοίκους της Βέροιας και ακόμα σε 130.000 πολίτες των γύρω περιοχών δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο.
-Προσεγγίζοντας ανθρώπους σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
-Αναδεικνυόμενη σε κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για τους κατοίκους, κέντρο προώθησης της δημιουργικής έκφρασης και καινοτομίας.
Τέλος, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους με το τμήμα για παιδιά και εφήβους, «τα Μαγικά Κουτιά», παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με εκφραστικά μέσα νέας τεχνολογίας.
Διευθυντής και "ψυχή" της βιβλιοθήκης είναι ο Ιωάννης Τροχόπουλος, ο οποίος υπέβαλε και την αίτηση υποψηφιότητας.
Η τελετή βράβευσης έγινε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

sarotiko.blogspot.com
το βρήκαμε στο :http://anemo-milos.blogspot.com/2010/08/bill-gates.html