Πρωτοβουλία Πολιτών
 για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα
των μαθητών και της νεολαίας  Κατερίνης 

     

   Η  Πρωτοβουλία Πολιτών συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών του 3ου Λυκείου Κατερίνης. Πέρα από τα μεγάλα και κούφια λόγια του αντιδημάρχου Κατερίνης κ. Σατραζέμη,  υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα στέγασης των σχολείων της Κατερίνης και πιο οξυμμένα στο  3ου Λύκείο Κατερίνης.
         Δεν μπορεί ο Δήμος Κατερίνης να νίπτει τας χείρας  του για την έλλειψη αιθουσών στο 3Ο  Λύκειο,  για την χρησιμοποίηση του υπογείου,  ακόμα και για τη «λύση»των κοντέινερς,  λες και ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα.
      Ανεξάρτητα αν η στέγαση των σχολείων είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας είναι ο Δήμος αυτός που θα έπρεπε να μπει μπροστά στον αγώνα, χρόνια τώρα, για να λυθεί το στεγαστικό στα σχολεία της Κατερίνης, σχολεία  που να σημειωθεί ακόμα έχουμε διπλοβάρδια.
      Τι όμως έχει να πει ο Δήμος για τα προβλήματα πρόσβασης στο σχολείο που είναι δική του αρμοδιότητα; Για τις λάσπες, την έλλειψη ποδηλατοδρόμου, για τα προβλήματα διέλευσης των μαθητών από τον «Εγγλέζικο»;
            Όσον αφορά τον κ. Γενικό γραμματέα του Δήμου δεν οφείλουν κανένα ευχαριστώ οι μαθητές για ότι όφειλε ο Δήμος να κάνει για τα σχολεία και φυσικά δεν οφείλουν κανένα ευχαριστών για τα λυόμενα που προβλέπονται στο σχολείο ή για τις τάξεις των 30 μαθητών,  για το καθημερινό Γολγοθά τους να φθάσουν στο σχολείο.     
          Ούτε οφείλουν ευχαριστώ σαν μαθητές  που ακόμα δεν έχουν πάσο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους,  ανεξάρτητα από την γενναία χρηματοδότηση του Δήμου προς τα ΚΤΕΛ, χρηματοδότηση  που αφορούσε  υποτίθεται και την δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
        Να γίνει καθαρό  ότι ο  Δήμος οφείλει να αγωνίζεται για να λύσει όλα τα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και ειδικά τη νεολαία και τους μαθητές. Οφείλει να επιλύει τα προβλήματα που είναι δική του αρμοδιότητα, οφείλει να κινητοποιείται μαζί με τους μαθητές, τους δασκάλους και όλη των κοινωνία για τα προβλήματα εκείνα της παιδείας που δεν είναι δικής  του αρμοδιότητας.
          Η  πραγματικότητα του Καλλικράτη και του μνημονίου έφερε και θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για την παιδεία, μείωση των επιχορηγήσεων για τις σχολικές επιτροπές, ΣΔΙΤ για την ανέγερση των σχολείων ( για όσους κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν τι σημαίνουν ΣΔΙΤ  ας δουν το αποτέλεσμα της παραχώρησης της Εθνικής Οδού στους ιδιώτες),  υποχρεώνοντας τους πολίτες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη για την υποτιθέμενη δωρεάν παιδεία.
           Καλούμε τους γονείς τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και όλη την κοινωνία σε συνεχή αγώνα για τη λύση των προβλημάτων της Παιδείας.
       Καλούμε όλους τους πολίτες να διεκδικήσουν μια Δημοτική Αρχή και ένα Δήμο που θα τους  αφορούν όλα τα προβλήματα των πολιτών.
Μια δημοτική αρχή που θα είναι αλληλέγγυα με τους πολίτες, χωρίς κομπασμούς, οίηση εξουσίας και κούφια μεγάλα  λόγια.
Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
Επειδή η πόλη είναι οι άνθρωποί της
Κατερίνη 12/10/10
Αντώνης Μάντζιος
Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης