Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Προσωρινή έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στον Δ.Δίου-Ολύμπου



Όπως όλοι πλέον ξέρουν, ο Καλλικράτης, στην πρώτη του φάση κυρίως, δεν έδωσε ακόμη τα μέσα στους δήμους ώστε να διαχειριστούν και να λύσουν άμεσα τα προβλήματα τους.
Στον δικό μας δήμο, τον νεοσυσταθέντα δήμο Δίου-Ολύμπου, έχει προκύψει ένα πρόβλημα που δεν λύνεται άμεσα. Σίγουρα όμως με τη βοήθεια των κάτοικων ή των επισκεπτών μας μπορεί να μη διογκωθεί.
Η καθαριότητα σε όλους τους δήμους γίνεται με συμβασιούχους, με διάρκεια απασχόλησης κυρίως οχτώ μηνών, των οποίων συμβασιούχων όμως η σύμβαση όταν λήξει, δεν μπορεί να ανανεωθεί. Η διαδικασία προβλέπει προκήρυξη διαγωνισμού και πρόσληψη καινούργιων στην θέση των προηγούμενων.
Στην περίπτωσή μας τώρα, το πρόβλημα είναι ότι ενώ στις 23/2/2011 τέλειωσε η σύμβαση είκοσι τριών υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας του πρώην δήμου Ανατολικού Όλυμπου (από Πόρους έως Λεπτοκαρυά), δεν μπορεί να γίνει άμεσα η αντικατάσταση αυτών, γιατί δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και ίσως έτσι υπάρξει ένα μεσοδιάστημα με ελάχιστους εργάτες καθαριότητας (από τους πρώην δήμους Λιτόχωρου και Δίου) που μπορεί να κρατήσει έως και δυο εβδομάδες. Αυτό, βέβαια, δεν αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών που θα συνεχιστεί κανονικά, αλλά αφορά σε καθαρισμούς δρόμων, πλατειών, δημοτικών κτιρίων και άλλων κοινοχρήστων  χωρών.
Η παράκληση μου προς όλους όσοι ζουν η επισκέπτονται την περιοχή μας είναι -για τις δυο τουλάχιστον εβδομάδες που ακολουθούν- να βοηθήσουν με τη στάση τους την προσπάθεια που γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να μην φανεί η προσωρινή έλλειψη προσωπικού.
Ας αναβάλλουν για λίγες μέρες την κοπή κλαδιών ή γκρεμίσματα και συμμαζέματα που συνεπάγονται όγκο αδρανών υλικών καθώς και κάθε άλλη κίνηση που θα επιβάρυνε την κατάσταση και κυρίως ας δείξουν ανοχή και ας κάνουν υπομονή, αν εικόνα του δήμου μας δεν είναι η ενδεδειγμένη.
Από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας μπορώ μόνο να δεσμευτώ ότι είτε με λίγο είτε με πολύ προσωπικό δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη εκ μέρους όλων όσων υπηρετούμε τον δήμο αλλά ξέρω ότι και με την βοήθειά σας τα πράγματα θα πάνε πολύ καλυτέρα.
Αντιδημαρχία Καθαριότητας
Αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης

Υ.Γ. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο κανονισμός καθαριότητας του δήμου μας στον όποιον θα δίνονται λύσεις σε όσους θέλουν να πετάξουν μπάζα, κλαδιά, οικιακές συσκευές, έπιπλα, στρώματα και αλλά ογκώδη υλικά αλλά θα προβλέπονται και ποινές για όσους τον παραβαίνουν. Μέχρι τότε για οποιαδήποτε πληροφορία το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας είναι 23520  82 312 και είναι στην διάθεση όλων.