Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Με 155 ΝΑΙ, 136 ΟΧΙ και 5 ΠΑΡΩΝ υπερψηφίστηκε επι της αρχής ο Εφαρμοστικός νόμο του Μεσοπρόθεσμου


Απόντες ήταν 4 βουλευτές. Η ΝΔ ψήφισε με 21 ΝΑΙ και 28 ΟΧΙ. Ναι επι της αρχής από την Ε.Παπαδημητρίου. 'Οχι σε όλα από τον Π. Καμμένο


Ελάχιστα συζητήθηκε ο Εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου σήμερα ημέρα ψήφισής του στην Βουλη. 


Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα επεισόδια και στην αστυνομική βία και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που προκλήθηκε μεγάλη ένταση.
Ναι επι της αρχής και όχι σε 2 άρθρα είπε η ανεξάρτητη πλεον βουλευτής, Ελσα Παπαδημητρίου.

Αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί όπως είπε γιατί στην τριήμερη συζήτηση δεν του δόθηκε ο λόγος κατά παράβαση του κανονισμού. Ετσι αποχώρησε ψηφίζοντας όχι σε όλα!
«Παρών» ψήφισε επί της αρχής η Ντόρα Μπακογιάννη. «Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Π. Κουρουμπλής.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14. Επίσης, άφησε αιχμές για τη διαδικασία λέγοντας ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει.

Πρόκειται για το νόμο που εξειδικεύει τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο. Η ψηφοφορία είναι ονομαστική, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή επικεντρώθηκε στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη στην Αθήνα, με την Αριστερά να κάνει λόγο για προπαγάνδα, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «περίεργες σκηνές που μυρίζουν παρακράτος».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα επεισόδια και άφησε υπόνοιες πως ο Μίκης Θεοδωράκης υποκίνησε τα επεισόδια της Τετάρτης.