Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΣΠΕ

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
                          Αθήνα, 27/6/2011
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
 
           
            To Γενικό Συμβούλιο   της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κατά τη συνεδρίαση του, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα συζήτησε  τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και τα δυσβάσταχτα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και  όσα ακόμη  επιπρόσθετα στις επόμενες μέρες θα ληφθούν και  θα επιπέσουν στις πλάτες των πολυτέκνων μελών μας  αλλά και όλων των πολιτών της χώρας μας με τη ψήφιση  της  Μεσοπρόθεσμης  φορολογικής επιδρομής .
           Η οικονομική κατάρρευση της χώρας  υπήρξε απότοκος   ηθικής κατάρρευσης, ασύνετης έως εγκληματικής πολιτικής των τελευταίων μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και  ληστρικής συμπεριφοράς παραγόντων του δημόσιου βίου οι οποίοι παραμένουν ως τώρα ατιμώρητοι.
Καλούμε την Κυβέρνηση της χώρας να αναλογισθεί τις ευθύνες της ως τοιαύτης, αλλά κι εκείνες  που επωμίσθηκε και πηγάζουν  από τη δανειακή σύμβαση τη γνωστή  ως Μνημόνιο  με την ψήφιση του οποίου η χώρα μας αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτήθηκε της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας,  πράξη  την οποία χαρακτηρίζουμε  επιεικώς  φοβική και ηττοπαθή  μέχρις εσχάτη προδοσία γι’ αυτό και την καταγγέλλομε.
Καταγγέλλομε ωσαύτως την Κυβέρνηση, που με ελαφριά  τη συνείδηση δέχθηκε τους  βαρύτατους όρους υποτέλειας στους διεθνείς τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ. και της Κ.Τ. και παραιτήθηκε  όλων των  φυσικών δικαιωμάτων που έχει  ένας οφειλέτης απέναντι στο δανειστή του,  δηλαδή να μην  επιτρέπεται η προσφυγή σε άλλες πηγές χρηματοδότησης και οι δανειστές της να έχουν το δικαίωμα εκχώρησης των  απαιτήσεών τους προς τρίτους κάτι που εγκυμονεί κινδύνους  και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.
          Καλούμε την Κυβέρνηση να αναζητήσει τις πηγές εσόδων για την κάλυψη των ελλειμμάτων από εκείνους που χρόνια  τώρα πλούτισαν σε βάρος του λαού και του Έθνους και ο πλούτος τους  βρίσκεται στις Ελβετικές  και άλλες τράπεζες του εξωτερικού.
           Να αναζητήσει έσοδα από εκείνους τους γνωστούς κυρίους που μονίμως φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν επιβραβευμένοι με εκπτώσεις, με  ευνοϊκές  μακροχρόνιες ρυθμίσεις και παραγραφές και όχι από τους πολυτέκνους.
Την οικονομική κατάρρευση της χώρας  δεν μπορεί να χρεωθεί ο εργάτης  και ο μισθοσυντήρητος  πολύτεκνος , οι δυνατότητες του οποίου  έχουν εξαντληθεί  με τους άμεσους όσο και με τους αυξημένους έμμεσους φόρους. Περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός του θα σημάνει αδυναμία επιβίωσης ,απελπισία και δημιουργία ανελέγκτων καταστάσεων.
            Καλούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα με όσο ηθικό σθένος και πάθος  του επιβάλει το ύπατο αξίωμα που κατέχει.
            Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως να αναλάβει πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής συμβάσεως    με  τη συνεργασία  όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
            Καλούμε την Αξιωματική αντιπολίτευση και τους Αρχηγούς των λοιπών στη Βουλή Κομμάτων να αφήσουν τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις  να  συμπράξουν και να συνεργασθούν  όλοι τους  για τη σωτηρία της πατρίδας  μας.
            Καλούμε όλους  τους παράγοντες του Δημόσιου Βίου να συμφωνήσουν σε μια και μόνο πολιτική που θα τείνει στην σύντομη οικονομική απελευθέρωση  της χώρας  από τα δεσμά του Δ.Ν.Τ. και των διεθνών κερδοσκόπων.
Θεωρούμε επιβεβλημένη   την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος για να παύσει επί τέλους η Βουλή να αποτελεί καθαρτήριο εγκληματικών πράξεων και  για θεσμοθετημένη  δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.
            Οι πολύτεκνοι της χώρας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις αλλά ούτε και άλλη συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της προστασίας  που τους επιφυλάσσει το σύνταγμα της χώρας.
            Διακηρύσσουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση που έχουμε  βάσει του άρθρου 120 παράγραφος 4 του  Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι: «η  τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον  πατριωτισμό των Ελλήνων, που  δικαιούνται και υποχρεούνται να  αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον  οποιουδήποτε επιχειρεί να το  καταλύσει με τη βία».
            Σήμερα που  η λαϊκή εντολή ενεχυριάσθηκε από την Κυβέρνηση σε κέντρα εξουσίας  ξένα προς το Έθνος ,εκτός Ελληνικών συνόρων και παρεδόθησαν κυριαρχικά δικαιώματα  του Ελληνικού Λαού ,επιβάλλεται  συνεργασία, συστράτευση και γενική  επαγρύπνηση.
            Οι πολύτεκνοι της χώρας διαθέτουν πατριωτισμό και το έχουν αποδείξει με τις θυσίες τους στους αγώνες του Έθνους. Δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία   αγωνιστικότητά τους  για τα δίκαια της χώρας μας, για Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Εθνική Ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
 
Για το Γενικό Συμβούλιο
     
       Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας                 
  Βασίλειος Θεοτοκάτος                                  Εμμανουήλ Χρυσόγελος 
==================================================== 
 
ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
      
 
                                                                                                             ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Αρ. Πρωτ. 158                  Αθήνα, 27/6/2011
Προς                                                                                        
τους κ.κ. Βουλευτές
Ενταύθα.
 
       Η  Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων  Ελλάδος εν όψει της ψηφίσεως του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», θέτει υπ’ όψει τις προσθήκες που πρέπει να υπάρξουν και αφορούν τους πολυτέκνους, δεδομένου ότι, δυστυχώς, οι πολύτεκνοι εξακολουθούν να τίθενται στην ίδια μοίρα με τους αγάμους και ν’ αντιμετωπίζονται ως να είναι άγαμοι, αφού σε όλες τις ρυθμίσεις επιβάλλονται οι ίδιες εισφορές κλπ. στους πολυτέκνους με των αγάμων.
Ειδικώτερα:
-Α-
Επί του άρθρου 27:  Έκπτωση δαπανών από το φόρο εισοδήματος
            Με τη μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ, πλήττονται ανελέητα οι πολύτεκνες οικογένειες, αφού μειώνεται σημαντικά γι’ αυτές το ποσόν του αφορολόγητου ποσού (δηλ. κατά 4.000 ευρώ).
            Συνεπώς στο άρθρο 27 παρ. 2 πρέπει να προστεθεί η ακολούθως φράση, στο τέλος της παραγράφου αυτής.
            «Ειδικώς για τους πολυτέκνους τα αφορολόγητα παραμένουν και ισχύουν σύμφωνα με τις υφιστάμενες μέχρι σήμερα διατάξεις».
- Β -
Επί του άρθρου 28: Αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης -  Αναστολή πόθεν έσχες.
            Στο τέλος της παρ. 1 και της παρ.2, που αναφέρονται στην ετήσια αντικειμενική δαπάνη της κατοικίας και του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, πρέπει να προστεθεί η ακόλουθη φράση.
«  Η παραπάνω ετήσια αντικειμενική δαπάνη ειδικώς για τους πολυτέκνους είναι μειωμένη κατά 50% επί των παραπάνω ποσών».
Αυτό πρέπει να προστεθεί γιατί δεν είναι δυνατόν να τίθενται στην ίδια μοίρα οι πολύτεκνοι με τους αγάμους και να μην λαμβάνεται ειδική φροντίδα για τις πολύτεκνες οικογένειες σύμφωνα και με την συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2, βάσει της οποίας  «πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους».
- Γ -
Επί του άρθρο 29: Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα.
Στην παράγραφο 3 και στο τέλος της περιπτώσεως δ΄, που αναφέρεται στην καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πρέπει να προστεθεί η ακόλουθος φράση:
« Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο συντελεστής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ειδικώς για τους πολυτέκνους υπολογίζεται με μειωμένο συντελεστή κατά 50%».
             Η παραπάνω προσθήκη επιβάλλεται για τους λόγους, που αναφέρθηκαν παραπάνω γιατί δεν είναι δυνατόν να τίθενται στην ίδια μοίρα οι πολύτεκνοι με τους αγάμους και να μην λαμβάνεται ειδική φροντίδα για τις πολύτεκνες οικογένειες σύμφωνα και με την συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2, βάσει της οποίας                      «πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους».
                                                                       
- Δ -
Επί του άρθρου 30: Έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες.
            Στην παράγραφο 2 και στο τέλος της περιπτώσεως α΄, η οποία αναφέρεται στις εξαιρέσεις από την καταβολή της  έκτακτης εισφοράς επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης από την κυριότητα η κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, πρέπει να προστεθεί και η ακόλουθος φράση:
« ως επίσης και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης των πολυτέκνων».
Αυτό πρέπει να προστεθεί γιατί ο πολύτεκνος εξ αιτίας των πολλών παιδιών του είναι εξ ανάγκης υποχρεωμένος να πάρει αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και ούτε, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να τίθενται στην ίδια μοίρα οι πολύτεκνοι με τους αγάμους.
Σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρξει εξαίρεση, τότε πρέπει η έκτακτη εισφορά ειδικώς για τούς πολυτέκνους να υπολογισθεί με συντελεστή το πολύ  1% και ως εκ τούτου πρέπει στην παράγραφο 2 και στο τέλος της περιπτώσεως α΄ πρέπει να προστεθεί και η ακόλουθος φράση:
«Ο συντελεστής της παραπάνω έκτακτης εισφοράς ειδικώς για τους πολυτέκνους ορίζεται σε ένα τοις εκατό (1%)».
- Ε -
Επί του άρθρου 31:  Επιβολή τέλους επιτηδεύματος.
Στο τέλος της παραγράφου 1 πρέπει να προστεθεί η φράση:
«   Εφ΄ όσον οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα είναι πολύτεκνοι το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος είναι μειωμένο κατά ποσοστό 50% επί των παραπάνω ποσών».
  Η προσθήκη αυτή είναι αναγκαία για τους ίδιους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν και αφορούν την ειδική φροντίδα για τους πολυτέκνους.
- ΣΤ -
Επί του άρθρου 33:  Φορολογία ακίνητης περιουσίας, δωρεών και γονικών παροχών.
            Στο τέλος της παραγράφου 1, που αναφέρεται στην επιβολή φόρου επί της ακίνητης περιουσίας, πρέπει, για τους ίδιους παραπάνω λόγους, να προστεθεί η ακόλουθος φράση:
« Ειδικώς για τους πολυτέκνους ο παραπάνω φορολογικός συντελεστής υπολογίζεται για όλα τα κλιμάκια μειωμένος κατά 50%».
- Ζ -
Επί του άρθρου 35:  Τέλη κυκλοφορίας.
            Στην παράγραφο 1 στο τέλος της περιπτώσεως Α που αναφέρεται στα αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης και πριν την περίπτωση Β, να προστεθεί η φράση:
«Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, εφ΄ όσον το αυτοκίνητο ανήκει σε πολύτεκνο, τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται είναι μειωμένα κατά 50%»
- Η -
Επί του άρθρου 38: Δημοσιονομικές ρυθμίσεις.
            Στο τέλος της παραγράφου 2, η οποία αναφέρεται στην καθιέρωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, πρέπει να προστεθεί η ακόλουθος φράση:
« Το ποσοστό των παραπάνω εισφορών των περιπτώσεων α΄ και  β΄ είναι μειωμένο κατά 50% για τους πολυτέκνους υπαλλήλους όλων των ανωτέρω κατηγοριών».
 
Με την ελπίδα ότι θα συμβάλλετε στη ψήφιση των παραπάνω τροποποιήσεων.
Διατελούμε με εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ
        Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας                 
 
 
 
Βασίλειος Θεοτοκάτος                                            Εμμανουήλ Χρυσόγελος