Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η ομάδα της ΑΕ Ποντίων στο πρώτο φιλικό παιχνίδι ενάντια στην ομάδα 
Α-Εθνικής Κύπρου τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο Ελατοχώρι,επικρατώντας με 1-0.
Η ομάδα του Γιώτη Σταματόπουλου μετά απο μιά εβδομάδα προετοιμασίας έδειξε ξεκάθαρα το νέο αγωνιστικό προφίλ της, ενόψει της νέας σεζόν.Στο γήπεδο παρέστη και ο Μίλτος Σαπάνης, που λίγο νωρίτερα συμφώνησε οριστικά, με την διοίκηση των Ποντίων.Έτσι, η ομάδα της ΑΕ Ποντίων έκανε ακόμα ένα μεγάλο «μπαμ» στο μεταγραφικό παζάρι, με τον 36 χρονό μέσο, που παλιότερα έπαιξε σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Πανηλειακό, Νάουσα, Ιωνικό, ΑΠΟΕΛ, Καβάλα, Θρασύβουλο και Αγροτικό Αστέρα (η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει σήμερα). 




Η ομάδα της Κατερίνης πέτυχε στο  52 λεπτό το μοναδικό γκολ, με κεφαλιά του προωθημένου Πετράκου, ύστερα από φάουλ του Χιντζίδη.


ΑΕ Ποντίων: Κελπέκης, Πετράκος, Χιντζίδης, Χασιώτης, Λιόλιος, Τροϊρης, Τσιτλακίδης, Γούλας, Μουρατίδης, Κωνσταντινίδης, Πέντσας. 
Αγωνίστηκαν και οι Χιονίδης, Φωτιάς, Μαλαμίδης, Τζιάμας, Σάλτας, Κωτσιαρίδης, Γούτσιος, Πανανός, Παπατολίκας, Λύτρας, Βεϊδαμενίδης.

ΟΛΥΜΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Παβλόφ, Παουλίνιο, Ντουάρτε, Άμο, Πίνα, Έλντερ, Κάστρο, Κάρλος Αντρέ, Τσιντί, Πιέρος, Μανού. Έπαιξαν ακόμα οι Ερνέστο, Παναγή, Βίγια, Αουρέλιο, Πολυκάρπου, Γκαγιάρδο, Νικολάου, Μαύρος, Χατζηγεωργίου.



Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας που αγωνίζεται στην Α-Εθνική της Κύπρου,παρατάχθηκε με αρκετούς γνώριμους παίκτες στο ελληνικό κοινό, όπως ο Μανού (Πορτογάλος μεσοεπιθετικός με πέρασμα από ΑΕΚ και Μπενφίκα), ο Αουρέλιο (Βραζιλιάνος πρώην μπακ του Άρη, του Πανσερραϊκού και της Βέροιας), ο Κάστρο (πρώην χαφ του Πανσερραϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα), αλλά και ο Ισπανός Άμο (πέρυσι με τον Πανσερραϊκό στη Σούπερ Λίγκα).