Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ο πόλεμος των «Barbie»

 

  Η Barbie έστειλε εξώδικο στη Βέρα Λάμπρου!


  Δεν πρόκειται για φάρσα αλλά για πραγματικό γεγονός. Αφορμή για τον... πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Barbie και της τραγουδίστριας στάθηκε το νέο τραγούδι αλλά και το videoclip της πληθωρικής αοιδού που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στο Διαδίκτυο με τίτλο: «Με λένε Barbie».

Για του λόγου το αληθές, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί νομικά στην Ελλάδα την εταιρεία Mattel έστειλε εξώδικο στη δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Βέρα Λάμπρου προκειμένου να σταματήσει αμέσως η προβολή του videoclip αλλά και η κυκλοφορία του τραγουδιού που φέρει το όνομα της γνωστής κούκλας.

Στο εξώδικο, σύμφωνα με την «Espresso» αναφέρεται: «Ενεργούμε για λογαριασμό της παγκοσμίου φήμης παραγωγού προϊόντων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των κούκλων Barbie και Κen... Ο πελάτης μας έχει καταχωρίσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα για μια σειρά αγαθών... Κατόπιν έρευνας κατέχουμε αποδεικτικό υλικό του ότι χωρίς την άδεια του πελάτη μας έχετε θέσει σε κυκλοφορία μέσω YouTube και Facebook ένα videoclip τραγουδιού με τίτλο “Mε λένε Barbie”, σε εκτέλεση της ερμηνεύτριας Βέρας Λάμπρου…» Η εκπρόσωπος δικηγορική εταιρεία της κούκλας ζητάει μέσω του εξωδίκου να συνετιστεί η δισκογραφική εταιρεία και να αποσύρει από την αγορά το τραγούδι και το videoclip που χρησιμοποιεί τα προϊόντα «Barbie».

Στο εξώδικο αναφέρεται ρητά πως η Βέρα Λάμπρου και η δισκογραφική εταιρεία έχουν προβεί σε παράνομη πράξη και γι’ αυτό τον λόγο, αν δεν υπάρξει λύση μέσω του εξωδίκου, η εταιρεία θα ζητήσει λήψη ασφαλιστικών μέτρων. «Ο πελάτης μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε θέματα παραβίασης δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και έχει στο παρελθόν διώξει σθεναρά τέτοιες παράνομες πράξεις. Ο πελάτης μας δικαιούται να ζητήσει λήψη ασφαλιστικών μέτρων εξαιτίας αυτής της παραβίασης, αλλά διατίθεται εν πάση περιπτώσει να δώσει τη δυνατότητα για εξώδικη λύση του θέματος υπό τη μορφή αναγνώρισης της παρανομίας, άμεσης άρσης της προσβολής και ανάληψης της υποχρέωσης να απόσχετε στο μέλλον από κάθε παράνομη χρήση» αναφέρει το εξώδικο που έστειλε μέσω του δικηγόρου που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα η εταιρεία της «Barbie».