Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Το «βαρύ κάρμα» του Μιχάλη Σαρρή

  
  
  
    Πολύ βάρος πρέπει να σηκώνει το κάρμα του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος ανέβασε χθες το κούρεμα των καταθέσεων της Cyprus Popular Bank PCL μέχρι και 80%!… ενώ έκανε λόγο για τα χρόνια που θα χρειασθούν για να πάρουν κάποτε πίσω το 20% των καταθέσεών τους.


Ο Μιχάλης Σαρρής θεωρείται δεινός οικονομολόγος, με σπουδές στο London School of Economics και διδακτορικό από το Wayne State University, με εξειδίκευση στη νομισματική και δημοσιονομική θεωρία και πολιτική. Το 1972 προσλήφθηκε από το Τμήμα Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και το 1975 πέρασε στην Διεθνή Τράπεζα όπου παρέμεινε έως το 2004. Το 2005-2008 ήταν υπουργός Οικονομικών του Τάσσου Παπαδόπουλου.Στη συνέχεια συμμετείχε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, ενώ διορίστηκε επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας, και όπως ισχυρίζεται η τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον «αναπνευστήρα» για δύο χρόνια. «Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χρόνο ώσπου να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης». Ο κ. Σαρρής είχε τοποθετηθεί από τον τότε κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου Αθ. Ορφανίδη, ο οποίος με διάταγμα που προωθήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση απέκλειε οιαδήποτε συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών. Οι επικριτές του καταλογίζουν την ανεπιτυχή διαχείριση της Λαϊκής καθώς δεν αντιστράφηκε η αρνητική της πορεία μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Σημειωτέον ότι η τότε διορισμένη διοίκηση της Λαϊκής καλύφθηκε με νομική ασυλία με ειδική διάταξη.Το κάρμα του κ. Σαρρή επιβαρύνεται κυρίως με την αποδοχή της πρώτης απόφασης του Eurogroup που στη συνέχεια καταψήφισε η κυπριακή Βουλή και στη συνέχεια για τη διαχείριση της «λύσης» και φυσικά για το ωμό «νιέτ σε όλα» που εισέπραξε στη Μόσχα. Ο κ. Σαρρής κουβαλάει ακόμη και μία σύλληψη σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα με ένα ανήλικο και ένα 18χρονο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εκεί αστυνομίας.
Ιδού τα σχετικά ρεπορτάζ-ντοκουμέντα από την διαπόμπευση του Σαρρή από τις τουρκικές αρχές.
MIXΑΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΕ GAY ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!







Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε στα κατεχόμενα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος του προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες για το Κυπριακό, Μιχάλης Σαρρής.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η εγγύηση ορίστηκε στις 120.000 τουρκικές λίρες, περίπου 46.000 ευρώ.Ο κ. Σαρρής θα πρέπει να παρουσιαστεί και πάλι ενώπιον του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου στις 16 Νοεμβρίου.

Η "αστυνομία" είχε ζητήσει την 8ήμερη "κράτηση" του κ. Σαρρή και των συγκατηγορουμένων του, ώστε να λάβει επιπρόσθετες καταθέσεις, το "δικαστήριο" όμως αποφάσισε την Τρίτη τη διήμερη παράταση της παράνομης κράτησης, η οποία έληξε σήμερα.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής διατύπωσε καταγγελία για αλλότρια κίνητρα πίσω από τη σύλληψη του από τις κατοχικές αρχές και τις προσπάθειες ενοχοποίησης του.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σαρρής, που αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 46.000 ευρώ, αναφέρεται επίσης σε προβολή "κακόβουλων κατηγοριών".
Προσθέτει ότι η σύλληψη και κράτησή του ύστερα από μια ατεκμηρίωτη καταγγελία, ήταν μια σκληρή δοκιμασία για τον ίδιο, την οικογένεια του, τους φίλους και τους συνεργάτες του.
"Η πλήρης έλλειψη στοιχείων, οι ιατρικές εξετάσεις, αλλά και όλο το μαρτυρικό υλικό καταδεικνύουν ότι δεν υπήρξε απολύτως κανένα έγκλημα ή παρανομία" ανέφερε ο κ. Σαρρής.
Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους του συμπαραστάθηκαν και διατήρησαν την εμπιστοσύνη τους στο άτομο του, αλλά και θλίψη "για τις περίεργες συνθήκες σύλληψης του, για τις επίμονες προσπάθειες ενοχοποίησης του και την προβολή κακόβουλων κατηγοριών αβασάνιστα και με υπερβάλλοντα ζήλο".
Τέλος εκφράζει κατανόηση για ό,τι αυθόρμητα λέχθηκε ή γράφτηκε κάτω από το βάρος των πράγματι σοβαρών αλλά αβάσιμων κατηγοριών εναντίον του.

ME ANHΛΙΚΟΥΣ!







Στα πρωτοσέλιδα τουρκοκυπριακών εφημερίδων ήταν σήμερα ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος "συνελήφθη" στην κατεχόμενη Λευκωσία για ερωτικό αδίκημα, καθώς φέρεται που συνελλήφθη το βράδυ της Πέμπτης για ομοφυλοφιλικά όργια μαζί με έναν 18χρονο και ένα 15χρονο νεαρό.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται λεπτομερώς στο "αδίκημα" αυτό και όπως υποστηρίζεται "ο κ. Σαρρής και ένας έποικος 17 ετών βρέθηκαν γυμνοί σε σπίτι στην κατεχόμενη Λευκωσία".

Ο συνήγορος του Μιχάλη Σαρρή απέρριψε την κατηγορία συνουσίας με τον ανήλικο ονόματι Μεχμέτ Καχραμάν, από την Αλεξανδρέττα, και είπε ότι αυτός έκανε μασάζ στον πρώην Υπουργό Οικονομικών έναντι αμοιβής της τάξης των 20 ευρώ.

Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής είναι από τους καλύτερους οικονομολόγους στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι είναι επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών στη συμβουλευτική ομάδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις συνομιλίες.

Λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα διέταξε την τριήμερη κράτηση του Μιχάλη Σαρρή, του νεαρού και του ιδιοκτήτη του σπιτιού Μαχμούτ Μπασαρίρ ενώ άλλο παιδί ηλικίας 14 ετών που φέρεται να σχετίζεται με το όλο θέμα θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον «δικαστηρίου».



Η «Κίπρις» δημοσιεύει φωτογραφία του κ. Σαρρή και του νεαρού, οι οποίοι φορούν χειροπέδες μετά τη «σύλληψή» τους.

Ο αρθρογράφος της «Γενί Ντουζέν», Σινάν Ντιρλίκ, γράφει ότι είναι ντροπή στην εποχή μας να συλλαμβάνονται άνθρωποι με την κατηγορία ομοφυλοφιλικών σχέσεων και ότι τέτοια απαρχαιωμένη «νομοθεσία» ισχύει μόνο σε κάποιες χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Η «Χαμπερντάρ» στεγάζει το θέμα πρωτοσέλιδα με τον τίτλο «Οικονομική επαναπροσέγγιση».

Δημοσιεύει επίσης φωτογραφία του σπιτιού που ανήκει στον Μαχμούτ Μπασαρίρ με τη λεζάντα: «Η ερωτική φωλιά του Σαρρή».

«Είναι η δεύτερη φορά», λέει η κατοχική αστυνομία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι μέλος της παγκόσμιας τράπεζας και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την επίλυση του κυπριακού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  από τα κατεχόμενα,  όπως τις μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ έπειτα από διαρροές από την κατοχική αστυνομία, είναι η δεύτερη φορά που ο Μιχάλης Σαρρής, συλλαμβάνεται για το ίδιο αδίκημα. Την πρώτη φορά, η σύλληψή του έγινε πριν από 5 ή 6 χρόνια με την κατηγορία ότι προέβη σε άσεμνες πράξεις, του έγιναν ιδιαίτερα αυστηρές συστάσεις και αφέθηκε ελεύθερος διότι δεν επρόκειτο για ανήλικο.