Ήταν Δεκέμβριος του 2008 όταν επεφτε ως "κεραυνός εν αιθρία" στην
τοπική κοινωνία και την ιατρική κοινότητα η είδηση του θανάτου του
γνωστού ιατροδικαστή, Γιάννη Στειακάκη.
Ο Γιάννης Στειακάκης
άφηνε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 57 ετών , λίγες ώρες μετά
τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση όγκου
από τα νεφρά του.Ο ιατροδικαστής υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την επέμβαση, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά τελικά ο οργανισμός του δεν άντεξε.
Η θλίψη που σκόρπισε ο θάνατος του ήταν μεγάλη, καθώς εκτός από καταξιωμένος επιστήμονας ήταν και ιδιαίτερα αγαπητός ως άνθρωπος, ενώ δεν έλειψαν και οι συζητήσεις και ο προβληματισμός για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε αυτή την τραγική κατάληξη και το πώς αντιμετωπίστηκε από τους συναδέλφους του γιατρούς η περίπτωση του. Ωστόσο όλα αυτά τότε έμειναν στη σφαίρα των ...ψιθύρων .
Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οπότε έφτασε στο γραφείο του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκου Κοκκίνη φάκελος με τεκμηριωμένες καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ιατρικά και κατέληξε ο Γιάννης Στειακάκης.
Η αντίδραση του κ. Κοκκίνη ήταν άμεση, καθώς διέταξε να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και να διενεργηθεί επείγουσα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία και ανατέθηκε στον Υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Κοντάκη
Στόχος να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του και αν αυτός θα μπορούσε να αποφευχθεί
Αξίζει να σημειωθεί ότι , όπως αποκαλύπτεται, αν και ιατροδικαστής ο ίδιος, στον Γιάννη Στειακάκη δεν έγινε νεκροτομή, γεγονός που τότε είχε αποδοθεί στην συναισθηματική φόρτιση των συναδέλφων του.
Πηγή: cretalive