Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σουφλέ με μελιτζάνες

 

  Ένα γευστικό πιάτο που δεν απαιτεί πολύ χρόνο

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια μελιτζάνες
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 ml γάλα 

½ φλιτζάνι αλεύρι
200 γραμμάρια ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
3 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Στη συνέχεια τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού. Μέσα σε αυτό, τοποθετούμε τις μελιτζάνες.

Αμέσως μετά, τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και το δεντρολίβανο.

Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα αυγά με το τυρί κρέμα και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα αυτό και το ενώνουμε με τις μελιτζάνες.

Αδειάζουμε το μείγμα μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχος σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά