Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ακης: Να κληθεί άμεσα ο Σημίτης

Ακης: Να κληθεί άμεσα ο Σημίτης




  

   Την άμεση κλήση για κατάθεση, ως μάρτυρας, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη επανέλαβε με νέο αίτημά του η πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. 

Μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου υπέβαλε αίτημα ζητώντας απάντηση "εδώ και τώρα " από το δικαστήριο για την κλήτευση, εξέταση και κατάθεση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος εκ της θέσεως του γνώριζε πολύ καλά και τις ανάγκες σε εξοπλιστικά προγράμματα και τα οικονομικά δεδομένα. «Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παγορόπουλος.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η σύλληψη Τσοχατζόπουλου δεν έγινε γιατί ήταν ύποπτος φυγής, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς, ενώ ζήτησε διακοπή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα ώστε η υπεράσπιση του πρώην Υπουργού να επανακαθορίσει την στρατηγική της και αυτό γιατί όπως τόνισαν δίνεται η αίσθηση ότι πάμε για μια δική με εξιλαστήριο θύμα, προκειμένου ο κ, Τσοχατζόπουλος να... καθαρίσει την πολιτική σκηνή όλης της χώρας.
Επίσης ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κότσαλης με αντίγραφο που προσκόμισε από την απόφαση γερμανικού κατηγορητηρίου που συνδέεται με την υπόθεση αυτή στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζοπουλου και ως εκ τούτου δεν υφίσταται το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που αποτελεί την ουσία της υπόθεσης. Το δικαστήριο δήλωσε “ανοικτό” στο ενδεχόμενο της εξέτασης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ ,ωστόσο επεσήμανε και την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία που βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.
Μάλιστα ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι ποινική, θέση με την οποία διαφώνησε η υπεράσπιση αντιτείνοντας, ότι η δίκη είναι πολιτική και σε κάθε περίπτωση έχει έντονο πολιτικό άρωμα. Παράλληλα, την αντίδραση της υπεράσπισης προκάλεσε η διαβίβαση νέων εγγράφων στη δικογραφία αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση.
Ακολούθως, ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος ζήτησε και πήρε το λόγο στο δικαστήριο προκειμένου να εξηγήσει τη διαδικασία προμήθειας των υποβρυχίων, μέσω του ΚΥΣΕΑ. Οπως είπε η απόφαση για να προτιμηθεί η γερμανική εταιρεία χψαντεβε είχε ληφθεί πριν ακόμα βάλει αυτός την υπογραφή του με την πρόταση που είχαν κάνει τα ελληνικά ναυπηγεία υπέρ της γερμανικής εταιρείας.