Στις
19 Μαΐου, το Κολέγιο Περρωτής της
Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής οργάνωσε
βραδιά με θέμα «Το Ξινόμαυρο κρασί και
η σύγχρονη Γερμανική κουζίνα.».
Παραβρέθηκαν περισσότεροι από 200
καλεσμένοι.
Η
Γερμανία είναι σημαντική εξαγωγική
αγορά για τα ποιοτικά, Ελληνικά κρασιά,
που παλεύουν να χτίσουν ένα νέο,
αφοσιωμένο, κοινό. Για να το πετύχουν
αυτό θα πρέπει, εκτός των άλλων, να
συνδέσουν το προϊόν τους με τις πρακτικές
του σύγχρονου Γερμανού καταναλωτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, το 60% των
κρασιών καταναλώνονται στη Γερμανία
στο σπίτι, πρέπει λοιπόν να δούμε πως
το Ελληνικό κρασί δένει με τις επιλογές
των Γερμανών foodies, όταν
αυτοί οργανώνουν δείπνο στο σπίτι για
φίλους ή για την οικογένεια.
Με την
εκδήλωση αυτή, το Κολέγιο Περρωτής,
με την βοήθεια δεκατεσσάρων οινοποιών
και με βάση τις συνταγές της σεφ και
συγγραφέα Jotta Mitsiou
Polychronidou ανέδειξε την
ικανότητα του Ελληνικού κρασιού να
δέσει με την σύγχρονή Γερμανική κουζίνα.
Την
Ευρωπαϊκή νότα της βραδιάς έδωσαν ο
Pasquale Lembo,
ιδιοκτήτης εστιατορίου της πόλης που
παρουσίασε την Ιταλική οινική πορεία
και ο Ολλανδός οινοποιός Laurens Hartman που
πρότεινε μια νέα ματιά για τις δυνατότητες
του Ξινόμαυρου.