Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “902”;


(Μια ωφειλόμενη απάντηση στις συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ)

 ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος του ΚΚΕ της Τ.Ε. Πιερίας

Όταν θέλεις να καθίσεις στα σαλόνια της πλουτοκρατίας, για να γίνεις τιμονιέρης της, πρέπει να δίνεις καθημερινά και τα διαπιστευτήρια σου σε αυτήν. Σε μια τέτοια διαδικασία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλοκάθισε με το Σόιμπλε στη Γερμανία, έκανε χίλιες κωλοτούμπες με τη θέση του για το μνημόνιο (από την ακύρωση πήγε στη “διαπραγμάτευση”), ύμνησε την πολιτική του προέδρου Ομπάμα, δείπνησε σε δεξιώσεις και γιορτές των πλουτοκρατών και “συνομίλησε” με τον ΣΕΒ, τώρα ο έχει αναλάβει εργολαβικά να πρωτοστατήσει στη βρώμικη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με αφορμή τον “902”.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Πιερία, και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και στόμφο εισαγγελέα διατυπώνονται δήθεν “δημόσιες ερωτήσεις” όπως “που πωλήθηκε ο 902”, “αν είχε δικαίωμα το ΚΚΕ να τον πουλήσει”, αφήνοντας ηθελημένα να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ έχει διαπλοκή με επιχειρηματικούς ομίλους.
Κύριοι Τεκίδη και Ορνιθόπουλε, δεν θα απαντήσω σε εσάς. Γιατί είστε κομμάτι κι εσείς της άτιμης επίθεσης και της λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ. Γιατί εσάς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια για τον “902” και γνωρίζετε ποια είναι. Γιατί ο νους και η ψυχή σας είναι στο πόσο γρήγορα θα αναρριχηθείτε στο θώκο της αστικής εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, να γίνετε διαχειριστές του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Μαζί με τους καρεκλοκένταυρος του ΠΑΣΟΚ που μαζέψατε κάτω από την ομπρέλα σας, πασχίζετε να συγκροτήσετε τη σοσιαλδημοκρατία, για να παίξετε παιχνίδι στην αναμόρφωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, στη συγκρότηση του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα του δικομματικού συστήματος εναλλαγής που είχαμε συνηθίσει (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ όταν θέλει να δικαιολογήσει να αδικαιολόγητα για την πολιτική του και τη στρατηγική ενσωμάτωσης, στήριξης του κεφαλαίου, όταν ξεσκεπάζεται στα μάτια του λαού, επιτίθεται στο ΚΚΕ με επιχειρήματα βγαλμένα από το οπλοστάσιο της αστικής τάξης, του συστήματος.

Η αντικομμουνιστική τύφλωση του κ. Τεκίδη τον οδηγεί να χρησιμοποιεί φρασεολογία παλιάς εποχής, που θυμίζει μετεμφυλιακή Ελλάδα. Αφού κάνει λόγο για “κομισάριους προπαγανδιστές” και ευθυγραμμίζεται με επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι ναζιστές της “Χρυσής Αυγής”, οι κατα καιρούς νεογκαιμπελισκοι Γεωργιάδης, Πάγκαλος και άλλοι, υιοθετεί την συκοφαντική θέση ότι “το ΚΚΕ χαίρει διαχρονικά ιδιότυπης ασυλίας από το σύστημα” που ο καθένας το αιτιολογεί κατά το δοκούν.
Εύγε στον ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα κόπτεται για την “ενότητα της αριστεράς”. Στον κατήφορο αυτό δεν θα σας ακολουθήσουμε! Υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα σας!

Το ΚΚΕ απολογείται μόνο στο λαό. Σε αυτόν δίνει τις κρυστάλλινες απαντήσεις του, με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς να φοβάται τίποτε, κόντρα στη λάσπη και τα ψέματα των βαρώνων των media, του αστικού πολιτικού συστήματος, των κάθε απόχρωσης οπορτουνιστών, ναυαγίων της ταξικής πάλης.

Η ραδιοτηλεόραση του “902” μέσω της εταιρίας “Ραδιοτηλεοπτική” άνηκε στο ΚΚΕ. Δεν ήταν καπιταλιστική επιχείρηση με στόχο το κέρδος, όπως οι άλλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Μάλιστα ο “902” δεν ήταν ποτέ κερδοφόρος και κάθε χρόνο είχε συνεχώς όλο και μεγαλύτερα χρέη, που τα κάλυπτε στο μεγαλύτερο μέρος τους το ΚΚΕ. Στόχος του “902” ήταν η προβολή των θέσεων του ΚΚΕ, η προβολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η ενημέρωση κόντρα στην ενημέρωση των καναλιών των καπιταλιστών (Βαρδινογίαννης, Μπόμπολας, Κουρής, Αλαφούζος κτλ).

Οι λόγοι που κλείνει ο σταθμός του ΚΚΕ είναι καθαρά οικονομικοί. Μέχρι και πριν την κρίση, τα έξοδα λειτουργίας του σταθμού βάραιναν κατά 70% το ΚΚΕ και μόνο ένα 30% προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση της διαφήμισης κατά 61% στον “902”. Ως αποτέλεσμα, η συμμετοχή του Κόμματος στα έξοδα λειτουργίας του σταθμού εκτοξεύτηκε στο 85%. Τα κόστη αυτά, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη του σταθμού και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ αφού έχει μόνο χρηματοδότη τον όλο και πιο φτωχό εργαζόμενο λαό και ποτέ δεν τα είχε κρύψει, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του “902”.

Με δεδομένες τις εξελίξεις, το Κόμμα μας είχε δύο εναλλακτικές λύσεις. Η μία ήταν να κλείσει το σταθμό και να απολύσει όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι τους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η άλλη ήταν να πωληθεί η εταιρία “Ραδιοτηλεπτική” που αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο του ΚΚΕ. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται ότι θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους που δυστυχώς χάνουν τη δουλειά τους καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ΚΚΕ επέλεξε το δεύτερο δρόμο, με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες αφού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο ΕΣΡ και τις άλλες αρμόδιες αρχές. Αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Το ΚΚΕ δεν πουλάει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει ο “902”, πουθενά στο συμβόλαιο που υπογράφηκε δεν αναφέρεται κάτι για τη συχνότητα, ακριβώς γιατί αυτή αποτελεί δημόσια περιουσία. Το ΚΚΕ πουλάει τη εταιρία “Ραδιοτηλεοπτική” και τις υποδομές της που αποτελούν περιουσία του ΚΚΕ, δημιουργημένη από τις εισφορές των φίλων και της συνδρομές των μελών του Κόμματος.

Ο πρώτος που πλήττεται από το κλείσιμο του “902” είναι το ίδιο το ΚΚΕ, που χάνει ένα εργαλείο προβολής της πολιτικής του, έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με τον λαό. Ο “902” δεν αποτελούσε και ούτε μπορούσε να αποτελεί σοσιαλιστική νησίδα. Λειτουργούσε στα πλαίσια του συστήματος, με τους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας και υφίστατο τις συνέπειες των αντιφάσεων, της οικονομικής κρίσης του συστήματος.

Αυτή την αλήθεια δεν θέλουν να δουν οι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Που τη γνωρίζουν, αλλά όταν “πουλάς” την ψυχή σου στους εκμεταλλευτές, στους καπιταλιστές, ο καιροσκοπισμός, ο τυχοδιωκτισμός, η διγλωσσία, ο αντικομμουνισμός, η συκοφαντία γίνεται βασικό συστατικό της πολιτικής σου.

Και οφείλω να πω κάτι τελευταίο. Κύριε Αλχαζίδη “η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας”, μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ με την άποψη που διατυπώνετε ότι το ΚΚΕ έκανε γαργάρα το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Η τηλεόραση του “902” σε λιγότερες από 8 ώρες από το κλείσιμο της ΕΡΤ αναπαρήγαγε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ο ραδιοφωνικός “902” έδωσε τα στούντιο του και τις συχνότητές του για να εκπέμπεται το πρόγραμμα των απεργών της ΕΡΤ. Από την πρώτη μέρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έκανε δήλωση στήριξης των εργαζομένων και κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ . Το Π.Α.ΜΕ και άλλες αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις επόμενες μέρες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Διαδήλωση ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε και στην Κατερίνη από το Π.Α.ΜΕ. Σε καθημερινή βάση μέλη του ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ βρίσκονταν με πανό και σημαίες μέσα στο χώρο της ΕΡΤ. Τα στελέχη του ΚΚΕ καθημερινά περιόδευαν στο χώρο της ΕΡΤ, τα συνδικαλιστικά στελέχη του Π.Α.ΜΕ στον κλάδο των δημοσιογράφων δίνουν τη μάχη καθημερινά στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις των αγώνα των εργαζομένων. Η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στην πανελλαδική απεργία στις 13 Ιούνη έγινε στην πλατεία Αγ. Παρασκευής, δίπλα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, κίνηση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ από ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Που είδατε λοιπόν κύριε Αλχαζίδη να κάνει το ΚΚΕ γαργάρες;

Και όσο για αυτό που λέτε κ. Αλχαζίδη για τη στάση της Ρωσίας απέναντι στο σέρβικο λαό κατα τη διάρκεια της νατοϊκής σφαγής το 1999, τους βομβαρδισμούς της στη Τσετσενία και τη σχέση του ΚΚΕ με τη Ρωσία, τα αφήνω ασχολίαστα. Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία της παλινδρόμησης του καπιταλισμού που έγινε το 1991 με την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο λαός να εμπιστευτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μαζί με τους κομμουνιστές να οργανώσει την εργατική – λαϊκή πάλη. Κάθε γειτονιά, κάθε συνοικία, εργοστάσιο, χώρος δουλειάς, υπηρεσία, σχολείο να γίνει μετερίζι του ταξικού αγώνα. Ο γίγαντας λαός να σταθεί στα πόδια του και να περάσει στην αντεπίθεση μαζί με το ΚΚΕ για σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ, την ανατροπή με στόχο την λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

ΥΓ1. Αμφιβάλλω όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για την πώληση του “902” αν στα 20 χρόνια του σταθμού είδαν έστω και μισή ώρα προγράμματος του “902”.

ΥΓ2. Αν κάποιος νοιώθει γυμνοσάλιαγκας, δεν θα είμαι εγώ που θα του στερήσω αυτό τον τίτλο.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος του ΚΚΕ της Τ.Ε. Πιερίας